Inter Zaprešić

Ivan Čeliković, temelj Interovih uspjeha

Datum objave: 27.06.2016

Četiri godine je Ivan Čeliković u Interu. Za to vrijeme izrastao je jednog od ključnih igrača zaprešićkog kluba, Ivanove kvalitetne predstave u temelju su Interovih uspjeha proteklih sezona. 
Čeliković je u prošlom prvenstvu bio najbolji lijevi bek Prve HNL, odigrao je 32 ligaške utakmice i u pravilu bio među najkorisnijima na terenu. Ivan je dosegao punu igračku zrelost, 27 mu je godina i u naponu je nogometaške moći.
Pripreme za novu sezonu traju pola mjeseca i zanimljivo je doznati Čelikovićeva promišljanja. Za početak smo se osvrnuli na utakmice s ruskim Terekom i rumunjskim prvakom Astrom. Iako su Zaprešićani oba puta poraženi (0:1, 2:3), ti nastupi donijeli su opravdani optimizam. Čeliković kaže:
-Kad znamo s kim smo igrali, kakve su to momčadi i s kolikim fondom kvalitetnih igrača raspolažu, možemo biti zadovoljni. U ovoj fazi priprema izgledamo dobro, moramo se dodatno uigrati, te nastaviti ono što smo radili prošle sezone. Vjerujem da ćemo i u novoj biti na visokoj razini.
Je li Ivan lani bio iznenađen Interovim rezultatima?
-Znali smo što nam je cilj. Dobro smo krenuli i to nam je omogućilo igranje bez pritiska. U takvoj situaciji svatko od nas iskazao je kvalitetu koju posjeduju. Jasno, i u novoj ćemo sezoni težiti što boljim izdanjima.
Čelikovićev ostanak u Interu nije sasvim siguran.
-Još ne znam hoću li otići ili ostati, ali razmišljam kao Interov igrač. Ako se pojavi ponuda koja bi zadovoljila i klub i mene, tada bih otišao. U protivnom ću ostati.
Ivan je reputaciju izgradio na lijevom boku obrane. Što kaže na varijantu koja bi ga na travnaku pomaknula prema naprijed?
-To sam igrao kao mlađi, ali na poziciji lijevog beka sam se ustalio. Bolje mi je igrati 'iza', pa se uključivati iz drugog plana.
Kakvu poruku ima za navijače?
-Ne trebaju strahovati za ostanak u Prvoj HNL. Bilo bi dobro kad bi se na tribinama pojavio koji čovjek više nego lani, a sve koji dođu nećemo razočarti. Kao što to, uostalom, nismo učinili ni prošle sezone, zaključuje Čeliković. (I. Pezelj)