Inter Zaprešić

S IVANOM BLAŽEVIĆEM LAKŠE DO USPJEHA

Datum objave: 19.10.2017

Interova pobjeda u Koprivnici donijela je mir i zadovoljstvo u redove naše momčadi. Vrijedna tri boda s gostovanja omogućila su i šesto mjesto na tablici, a u petak 20. listopada (18 sati) Interu dolazi Rudeš, koji se nalazi na samom prvoligaškom dnu, sa sedam bodova manje od momčadi Samira Toplaka.

Razgovaramo s Ivanom Blaževićem, koji se nakon duge stanke u Koprivnici vratio u sastav. Igrao je od prve minute, bio zapažen, a njegova je i asistencija za drugi Andrićev pogodak. Ivan kaže:

-Još u ožujku započeli su moji problemi s ozljedom, slomljen mi je palac desne noge. Iako sam krajem prošle sezone zaigrao, također i tijekom priprema za ovu, morao sam nakon toga pribjeći potpunom mirovanju. Nosio sam i longetu, šest tjedana koristio štake, ali sada je napokon sve u redu i spreman sam za igru.

Blažević je odmah ušao u udarnu momčad.

-Vjerujem kako sam to zaslužio radom, što je trener Toplak prepoznao i ukazao mi povjerenje. Očekujem kako ću ubrzo biti još bolji, moram se dodatno fizički podići.

Pobjeda u Koprivnici?

-Prije utakmice bili bismo zadovoljni i bodom, ali ispoštovali smo sve zahtjeve stručnog stožera i osvojili sva tri boda. Nije moglo bolje ispasti!

Asistencija za 2:0?

-Cijela akcija bila je vrlo dobra. Ja sam dao presudno dodavanje, a Andrić fino pospremio loptu u mrežu.

Dolazi Rudeš, nosi li ta utakmica i dozu opasnosti?

-Svaka je utakmica opasna, ali podigli smo samopouzdanje i jedino smo usmjereni na osvajanje nova tri boda. Svjesni smo da nam je to jedan od ključnih dvoboja, imamo priliku potpuno se odvojiti od momčadi sa začelja. Gledao sam u kolovozu našu pobjedu nad Rudešom u Kranjčevićevoj, no dosta se toga od tada promijenilo. S nama više nisu dva najbolja igrača, Puljić i Filipović, a Rudeš je u međuvremenu popravio igru.

Ipak, Ivan je još jednom podcrtao optimizam:

-Pobijedili smo Slaven, sada imamo Rudeš doma pa Istru vani. Iz te dvije utakmice bilo bi vrhunski uzeti četiri boda.

S raspoloženim Blaževićem to će biti lakše ostvariti. (I. Pezelj)