Inter Zaprešić

Ivan Blažević najavljuje utakmicu s Lokomotivom

Datum objave: 19.08.2016

Ivan Blažević prošlog je vikenda postigao gol Dinamu u Maksimiru. Istina, taj pogodak nije Interu bio dovoljan za izbjegavanje poraza (1:2) od prvaka, ali uljepšao je dojam o nastupu Zaprešićana na teškom gostovanju.

-Svaki pogodak podigne igrača, kaže Blažević na početku razgovora. –Gol Dinamu podstrek mi je za još bolji rad, treba i dalje raditi na sebi pa će doći i novi golovi.

Ivan nije od prvog dana bio na Interovim pripremama, imao je i problema s ozljedama, ali u sve većoj mjeri hvata ritam momčadi.

-Bilo je sitnijih ozljeda, problem s kvadricepsom, imao sam i virozu. Ali, vratio sam se, a skorašnja stanka u prvenstvu omogućit će mi da maksimalno sudjelujem u funkcioniranju momčadi.

Inter nakon pet kola Prve HNL ima dva boda. Premalo?

-Da, imamo premalo bodova s obzirom na naše domete. Moramo skupiti glave, dići se i početi jačim tempom skupljati bodove. U nedjelju igramo doma s Lokomotivom i pobjeda se nameće kao imperativ.

Gledao je Ivan Lokomotivinu utakmicu s belgijskim Genkom. Lokosi su gubili 0:2, ali uspjeli su izjednačiti.

-Odigrali su odlično drugo poluvrijeme i kontrama stvarali probleme Genku. Lokomotiva ima niz kvalitetnih igrača od kojih prijeti opasnost. Stoga ćemo morati biti na maksimumu kako bismo ostvarili uspjeh.

Prošle sezone Inter je triput svladao Lokomotivu. Taj suparnik, dakle, Zaprešićanima odgovora.

-Odgovaraju nam, riječ je o tehničkoj ekupi, s kojom se može lijepo igrati.

Kako se Blaževiću čine ostale momčadi u ligi?

-Dinamo i Rijeka odskaču, dok sa svima ostalima možemo ravnopravno igrati i osvajati bodove. Naravno, pod uvjetom da smo mi na odgovarajućoj razini i da na terenu 'ginemo' jedan za drugoga, zaključio je Blažević.

Utakmica Inter – Lokomotiva na rasporedu je u nedjelju 21. kolovoza s početkom u 19 sati. (I. Pezelj)


Logo NK Inter-Zaprešić prezentacija.pdf