inter_lokomotiva_010219

VAŽNA UTAKMICA S ISTROM

Datum objave: 15.03.2019

Interove nogometaše očekuje izrazito važan nastup. U petak 15. ožujka, s početkom u 18 sati, naša momčad ugostit će Istru 1961. O značaju utakmice dovoljno govori podatak da Inter na osmom mjestu ima 21, a Istra na devetom 17 bodova. Kako je glavni cilj izbjeći upravo deveto mjesto (koje vodi u kvalifikacije za prvoligaški ostanak), jasno je koliko bi Inter pobjedom mogao profitirati. Odvojio bi se na sedam bodova od Puljana i nastavak prvenstva učinio znatno mirnijim.

Trener Samir Toplak, pred kojim je 200. prvoligaška utakmica koju vodi s klupe (prije Intera u Varaždinu i Cibaliji), uoči dolaska Istre kaže:

-Vrlo bitna utakmica, ugošćujemo izravnog konkurenta. Od svoje momčadi očekujem višu razinu nego na utakmicama s Hajdukom i Rudešom.

Interove prijatelje zabolio je prošlotjedni poraz od Rudeša, kojemu je to bila prva pobjeda u aktualnom prvenstvu. Toplak nastavlja:

-Ne bih govorio o padu forme, već o tome kako nam je ona nestabilna. U Velikoj Gorici i Koprivnici odradili smo fenomenalan posao, iako nismo bili favoriti. No, zatim nam se dogodio Rudeš...

Od ogleda s Puljanima u Interu se mnogo očekuje.

-Želim fajterski nastrojenu momčad, svjesnu toga kako bismo pobjedom mnogo toga riješili, osigurali mir uoči stanke u prvenstvu. Nakon toga bili bismo sve bolji – naglašava Toplak.

Najavio je Interov trener i promjene u sastavu, istaknuo kako novi Istrin trener Igor Cvitanović dobro zna nogomet. Nekada su Samir i Igor igrali zajedno u Varteksu, zatim vodili ljute bitke kao suparnici na travnjaku. Sada im se putevi sučeljavaju i kao trenerima... (I. Pezelj)