Inter Zaprešić

LUKA, VEDRAN I DEJAN NOSILI SU INTEROV DRES

Datum objave: 21.07.2018

Veličanstven uspjeh Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Rusiji oduševio je nogometni svijet. Igranje finala i osvajanje srebrne medalje burno je proslavljeno, i još se slavi, na trgovima i ulicama hrvatskih gradova. Nije lako nešto novo napisati i stoga možemo još jednom ponoviti: Hvala Vatreni!

Sve je poznato o impresivnom dočeku u Zagrebu, kasnije su uslijedili veliki skupovi i proslave u gradovima i mjestima odakle su se slavni reprezentativci zaputili u nogometne izazove. Svatko od njih s ponosom ističe mjesto gdje su činili prve korake danas velikih karijera. Također, svaki grad ili selo gordo će naglasiti kako je taj i taj nogometni majstor potekao iz njegovih redova.

S obzirom na sve navedeno, i mi u Zaprešiću, odnosno Interu, s veseljem i zadovoljstvom možemo konstatirati kako su tri srebrna nogometaša važan dio karijera proveli u našem klubu, odnosno gradu. To su Luka Modrić, Vedran Ćorluka i Dejan Lovren.

Naveli smo kako se radi o srebrnim reprezentativcima, ali Luka Modrić je zapravo – zlatni. Proglašen je najboljim igračem Svjetskog prvenstva i zasluženjo osvojio Zlatnu loptu. Luka je, baš kao i Vedran i Dejan, u Interu igrao kao posuđen Dinamov igrač. Modrić je za naš klub odigrao prvi dio sezone 2004/5. Iako vrlo mlad, Luka je već tada bio dovoljno dobar da Inter s njim bilježi iznimne rezultate. Početkom te sezone naša momčad je u prvih šest kola ostvarila svih šest pobjeda! I bila prva na tablici HNL-a. Modrić je igrao izvrsno, za Inter prikupio 18 ligaških nastupa i četiri pogotka. Dinamo ga je tijekom zime vratio u Maksimir i stoga nije mogao sudjelovati u Interovoj borbi za naslov prvaka. To smo prvenstvo završili na drugom mjestu i možemo samo zamišljati što bi bilo da je Luka ostao...

Ćorluka je istu tu sezonu kompletno odradio u Interovom dresu. U početku nije bio standardan prvotimac, ali brzo se nametnuo i postao važna obrambena karika. Za Inter je tijekom sezone 2004/5. odigrao 27 ligaških utakmica i postigao četiri pogotka.

Dejan Lovren u Zaprešiću je proveo dvije sezone. Najprije onu drugoligašku 2006/7., kada je pomogao Interovom povratku u prvoligaško društvo. U 2. HNL odigrao je 22 utakmice za naš klub. Sljedeće sezone, 2007/8., Lovren je za Inter odigrao 29 prvoligaških utakmica i ostavio značajan trag.

Lijepo se podsjetiti ovih činjenica, vremena kada su Luka, Vedran i Dejan stasali kao igrači i prikupljali važna iskustva koja će im pomoći da kasnije dosegnu veličanstvene visine. Dio njihovih izvrsnih karijera i naš je klub. To ističemo s ponosom i još jednom čestitatmo cijeloj reprezentaciji na velikom uspjehu u Rusiji. (I. Pezelj)