DOSTOJANSTVENO OBILJEŽEN 90. ROĐENDAN

Datum objave: 14.12.2019

Svečanom sjednicom Skupštine NK Inter-Zaprešić, održanom u Vršilnici, obilježen je 90. rođendan našega kluba. Kluba koji je od lipnja 1929. godine nosio ime Sava, kasnije se zvao Jelačić, Zaprešić, Jugokeramika i Inker, da bi od 2003. nastavio djelovati pod aktualnim imenom Inter.

Uz nazočnost mnogih nogometnih djelatnika, bivših i sadašnjih igrača, trenera, prijatelja kluba, program u Vršilnici protekao je u dostojanstvenom i ugodnom tonu. Mješoviti pjevački zbor Pojatno otpjevao je, između ostalog, i Lijepu našu, a minutom šutnje odana je počast preminulim osobama koje su utkale svoj doprinos u funkcioniranju kluba.

Potom je prikazan efektan i informativan film o povijesti slavljenika, a nazočnima se obratio predsjednik Vladimir Pavetić. Svečanu sjednicu vodio je predsjednik Skupštine Davor Vašiček, koji je pozdravio brojne ugledne goste, a zlatnim plaketama nagrađeni su Petar Ljubičić, Hrvatski nogometni savez i Grad Zaprešić. Zagrebački županijski savez i Nogometno središte Zaprešić predali su priznanja našem klubu.

Posebno treba istaknuti kako se prosinačkom odlukom Gradskog vijeća Interov stadion sada zove Ivan Laljak – Ivić, u čast legendarnom djelatniku našega kluba, čovjeku čiji je rad desetljećima bio utkan u temelje uspješnog funkcioniranja klupskog života.

Za vrijeme svečane Skupštine izvana je dopiralo i glasno pjevanje Interove navijačke skupine Divlje svinje, a nakon završetka službenog dijela upriličen je domjenak za sve nazočne.

Nešto kasnije održana je i radna Skupština, tijekom koje je usvojen program rada za 2020. godinu. Program je ambiciozan, a po prioritetnosti prednjači preoblikovanje kluba i pronalazak strateškog partnera. Istaknuto je kako su financijski zahtjevi na sve višoj razini, ali i namjera da rashodovni dio proračuna ne pretegne u odnosu na prihodovni plan. (I. Pezelj)