Inter Zaprešić uvijek u srcu!

Datum objave: 13.06.2016

Kad je Ilija Nestorovski prije tri godine dolazio u Inter, nije se moglo slutiti da će makedonski napadač postati jedan od najvećih igrača u povijesti zaprešićkog kluba. Danas, uoči Ilijina odlaska u Palermo, možemo konstatirati kako je riječ o igraču koji će se u Zaprešiću uvijek pamtiti.
Nestorovski je bio odličan u dvije Interove drugoligaške sezone. U prvoj je postigao 20, u drugoj 24 prvenstvena pogotka. Na njegovim krilima Inter je vratio prvoligaški status. Da bi Ilija odigrao briljantnu prvoligašku sezonu i sa 25 pogodaka postao prvim strijelcem HNL-a. Nestorovski je sezonu zaključio sa stilom, u zaprešićkoj pobjedi nad Osijekom (4:2) ostvario je hat-trick i ovacijama publike ispraćen s terena.
-Vjerujem u sebe, kada ne bih vjerovao, ne bi imalo smisla ovo što radim, započeo je Nestorovski. Bio sam nabolji strijelac u 2. ligi i s velikim samopouzdanjem dočekao prvoligaško natjecanje. Brzo sam shvatio da u najjačoj hrvatskoj ligi mogu imati jednako dobar učinak, ponoviti ono što sam radio u drugoligaškoj konkurenciji. Već nakon prve utakmice s Rijekom vjerovao sam da ću opet biti uspješan. Sad sam sretan, i Inter i ja napravili smo velik posao.
Kolika je razlika između 1. i 2. lige?
-Naravno, 1. liga je kvalitetnija, ali nije ni 2. laka. Tamo su tereni lišiji, a treneri su redom tražili moje striktno čuvanje. Imao sam dojam kako suparnički obrambeni igrači idu za mnom i kad želim popiti vode. U prvoj ligi imao sam više prostora i to uspio iskoristiti.
Inter je odigrao odličnu sezonu?
-Uoči početka svi su nas podcijenjivali i mislili da ćemo direktno ispasti. Ali, pokazali smo koliko smo dobri i demantirali mnoge. Žao mi je što nismo osvojili četvrto mjesto i izborili Europu, pokazali smo da smo bolji od Lokomotive i Splita.
Koja je Nestorovskom najdraža utakmica?
-Nema najdraže, svaka je bitna. Kad se ostvari pobjeda svaka utakmica ima vrijednost.
Ilija je postao i reprezentativac Makedonije.
-Nacionalna momčad je svetinja, gord si kad igraš za svoj narod i državu. Svi mi reprezentativci dajemo sto posto na svakom treningu i svakoj utakmici, želimo što bolje prezentirati svoju državu.
Sjajni golgeter jako je zavolio Zaprešić.
-Imam lijepe uspomene na protekle tri godine, Zaprešić i Inter uvijek će mi biti u srcu. Nadam se da ću se jednog dana vratiti kao igrač ili trener, a nakon karijere volio bih trajno živjeti u Zaprešiću, kaže Nestorovski. (Ivica Pezelj)