Inter Zaprešić

DOBRA IGRA I BOD SA S. BELUPOM

Datum objave: 05.11.2018

Nogometaši Intera remizirali su (0:0) sa Slavenom Belupom u utakmici 13. kola Hrvatski Telekom Prve lige. Naša momčad nije, dakle, pobijedila, ali odigrala je vrlo dobru i zrelu utakmicu, koja svakako predstavlja veliko ohrabrenje.

Iz prvog poluvremena izdvajamo 26. minutu kada Prenga nije stigao realizirati ubačaj Postonjskog, a 11 minuta kasnije Mamut je pucao pokraj vratnice. U 40. minuti Burzanović nije najbolje reagirao i ozbiljnije ugrozio vrata Koprivničana.

Nastavak je bio sadržajniji. U 48. minuti Mamut je s desne strane ubacio nisku loptu, a Međimorec u kaznenom prostoru igrao rukom, no sudac Mlakar nije se oglasio. Tri minute potom Mamut nije dobro zahvatio loptu glavom, da bi si isti igrač ubrzo dao predug for i prilika je propala. Gosti su u 64. minuti imali slobodan udarac Bačelića Grgića, ali Kelava je obranio. Potom je uslijedio nov pokušaj Mamuta, a u 78. minuti Prenga je pucao efektno i nedovoljno precizno. Velika prilika ukazala se Interu u 88. minuti, kada je I. Čeliković odlično centrirao s lijeve strane, a Andrić za djelić sekunde zakasnio i propustio ubaciti loptu u mrežu. Na samom isteku utakmice zbog drugog žutog kartona isključen je Šarlija, no Inter nije imao dovoljno vremena da brojčanu prednost kapitalizira. Ostalo je 0:0, ali naši igrači zaslužuju čestitke za urednu i kvalitetnu predstavu.

 

Trener Samir Toplak:

-Tipično tvrda utakmica protiv organiziranog i 'gustog' Slavena. Jako sam zadovoljan izgledom naše momčadi, imali smo kontrolu i šteta je što Andrić i Mamut nisu zabili. Izdvajam fenomenalnu igru Muhara, kao i nastup oba stopera. Falio nam je 'pravi' Andrić, ali najvažnije je da smo izgledali kao ekipa. Ovim putem treba nastaviti.

 

INTER: Kelava, Bosec, Prenga, Šimunec, I. Čeliković, Postonjski, Muhar, Mamut (od 73. Ajayi), Burzanović (od 85. Solomon), Rak, Andrić.

 

S. BELUPO: Filipović, Musa, Međimorec, Šarlija, Bačelić Grgić, Vidović, Puclin (od 84. Aparicio), Bogojević (od 89. Karamarko), Doležal, Delić, Mendy (od 73. Lima).

 

Sudac: Mlakar (Zagreb). (I. Pezelj)