Inter Zaprešić

INTER – SLAVEN BELUPO 0:1

Datum objave: 31.07.2017

Nogometaši Intera u 3. kolu Hrvatski Telekom Prve lige pretrpjeli su poraz na svom terenu, Slaven Belupo u Zaprešiću je upisao pobjedu 1:0. Odlučujući pogodak postigao je Ivanovski u 50. minuti.

Bila je to ravnopravna utakmica, ogled bez mnogo prilika. U prvom poluvremenu u nekoliko je navrata pokušavao Puljić, najbolje u 42. minuti, no vratar gostiju Marković je obranio. Dvije minute kasnije Ćosić je glavom pucao pokraj vratnice.

Početkom drugog poluvremena, u 50. minuti, Bouadla je dobro ubacio s lijeve strane, a Ivanovski pred Interovim vratima vješto reagirao i poslao loptu u mrežu. Ispostavilo se, pogodak vrijedan tri boda za Koprivničane.

U 60. minuti Trebotić je pucao iz slobodnog udarca, no Santini je efektno obranio. U tijeku je bila 69. minuta, kada je Rak ušao u šesnaesterac gostiju, s tribina se doimalo da je tamo nepropisno zaustavljen, ali sudac Križarić nije se oglasio. Lijepa prilika ukazala se V. Blaževiću u 73. minuti, pokušao je lob-udarcem, no obrana gostiju uspjela je izbaciti loptu iz opasne zone. Do kraja još jedan Puljićev pokušaj, ali bez efekta i bodovi su otišli u Koprivnicu.

 

Interov trener Samir Toplak:

-Utakmica kakvu smo očekivali, tvrda, s malo prilika. Bilo je očito da je ključno prvi postići pogodak, to je uspjelo gostima. Naplatili su jednu našu grešku i poslije im je bilo lakše igrati. I mi smo imali povoljne situacije, ali Rak i Blažević ih nisu iskoristili. Šteta je što nismo osvojili bar bod, bila je to utakmica za remi. Spornu situaciju ne smijem komentirati.

 

INTER: Santini, Dalić (od 76. Čirjak), Filipović, Ćosić, Haramustek, Mazalović, Šarić (od 85. Vukmanić), Tomičić (od 66. Bencun), Rak, V. Blažević, Puljić.

 

S. BELUPO: Marković, Katić, Musa, Međimorec, Purić, Vidović, Telushi, Vrljičak, Trebotić (od 72. Kendeš), Ivanovski (od 87. Bogojević), Bouadla (od 80. Bistrović).

 

Sudac: Križarić (Čakovec). (I. Pezelj)