INTER – RIJEKA 1:3

Datum objave: 28.08.2017

Nogometaši Intera pretrpjeli su poraz u 7. kolu Hrvatski Telekom Prve lige, Rijeka je u Zaprešiću došla do trijumfa 3:1. Hrvatski prvak bio je osjetno bolja momčad i od početka igre dao do znanja u kojem će smjeru ići ova utakmica. Za Rijeku je dva pogotka postigao Heber, jedan Gavranović. Strijelac za našu momčad bio je Puljić.

Već u 5. minuti Maleš je pogodio gredu, a minutu potom Heber zatresao mrežu na asistenciju Kvržića. Heber je drugi pogodak postigao u 34. minuti, iskoristivši dodavanje Gavranovića. Imali su gosti još prilika u prvom poluvremenu, lako su prolazili kroz izrazito oslabljenu Interovu obranu, a u nekoliko navrata Santini je dobrim intervencijama sačuvao našu mrežu. Nažalost, Interov prvi vratar zbog ozljede je napustio igru pa je u drugom poluvremenu branio Mrmić.

Malo nade pojavilo se u 54. minuti, kada je Puljić smanjio zaostatak. Ottochian je ubacio s lijeve strane, a Puljić izvrsnim udarcem iz okreta poslao loptu u mrežu gostiju. Spomenuta nada  brzo je ugašena, jer je u 56. minuti Gavranović, nakon centaršuta Mišića, postavio konačnih 3:1 za prvaka. Osim tri pogotka, Rijeka je na ovoj utakmici tri puta pogodila vratnicu i sve to govori koliko je nadmoćna bila u Zaprešiću.

 

Interov trener Samir Toplak nakon utakmice je izjavio:

-Ovdje sam tri i pol godine i mogu reći da mi je ovo bio najjadniji tjedan, jedva sam čekao da utakmica s Rijekom završi. Obrana u ovom sastavu igrala je prvi, a nadam se i posljednji put. Na pripremama smo imali šest stopera, od kojih su Dalić i Nekić bili peti i šesti izbor, a sada sam ih morao postaviti u igru od prve minute. Nekić još nije igrao ni za juniore, ali moram kazati kako je on pokazao bar želju. Toliko smo morali improvizirati da sam na kraju još i prezadovoljan rezultatom.

 

INTER: Santini (od 46. Mrmić), Bosec, Nekić, Dalić, Haramustek, Čirjak, Šarić, Tomičić, Rak (od 82. V. Blažević), Ottochian (od 67. Bencun), Puljić.

 

RIJEKA: Prskalo, Vešović, Župarić, Punčec, Zuta, Mišić, Maleš (od 37. Bradarić), Kvržić (od 77. Martić), Gorgon, Heber (od 84. Matei), Gavranović.

 

Sudac: Batinić (Osijek). (I. Pezelj)