Inter Zaprešić

INTER – OSIJEK 1:0

Datum objave: 06.05.2018

Inter je upisao novu pobjedu i dalje drži odlično peto mjesto! U 33. kolu Hrvatki Telekom Prve lige naša je momčad na zaprešićkom terenu svladala Osijek 1:0. Pogodak odluke stigao je na samom kraju igre, u sučevoj nadoknadi, a ustvari se radilo o autogolu Šimunca. Rešetar je proigrao Raka, on ubacio pred vrata gostiju, a Šimunec glavom poslao loptu u vlastitu mrežu.

Osijek je u prvom poluvremenu bio znatno opasnija momčad. Izdvajamo pokušaje Hajradinovića, Mioča, Pušića, ali sve to proteklo je bez pogotka za goste. U nastavku je Osijek također imao nekoliko obećavajućih situacija, poput, primjerice, Marićeva udarca u 74. minuti, no Mrmić je odlično reagirao i obranio taj pokušaj.

Inter je u drugom poluvremenu podigao razinu igre i postao konkretniji. U 88. minuti Mamić je bio vrlo blizu pogotka, no njegov udarac prošao je nekoliko centimetara pokraj vratnice. Potom se ušlo u sučevu nadoknadu, izgledalo je kako će svakome pripasti po bod, no dogodio se opisani trenutak odluke, autogol Šimunca, pa su sva tri boda ostala u Zaprešiću.

Interov trener Samir Toplak:

-Pobijedili smo, ali moram kazati kako je ovaj put riječ o velikoj sreći. Igrali smo rastrgano, nekvalitetno, energetski slabo. Bili smo sterilni, spašavali su nas sreća i Mrmić. Imamo problem s prvim poluvremenima, u nastavku je to bilo bolje. Osijek je imao prilike koje nije iskoristio. Govorim o sreći, ali ovaj put ne namjeravam se ikome ispričavati zbog toga što smo pobijedili.

INTER: Mrmić, Bosec, Dalić (od 37. M. Grgić), Prenga, Mamić, Postonjski (od 83. Regan), Mazalović, Šarić, Vukčević, Rak, V. Blažević (od 60. Rešetar).

OSIJEK: Malenica, A. Grgić, Šimunec, Barać, Barišić (od 77. Mudražija), Škorić, Mioč, Bočkaj (od 66. Grezda), Pušić, Hajradinović (od 90. Ilić), Marić.

Sudac: Cestarić (Sisak). (I. Pezelj)