osijek151218

PORAZ OD OSIJEKA

Datum objave: 04.04.2019

Nogometaši Intera poraženi su u utakmici 27. kola Hrvatski Telekom Prve lige. Osijek je u Zaprešiću upisao pobjedu 3:1. Strijelac za našu momčad bio je Postonjski, dok su za goste pogađali Žaper, Marić i Pušić.

Osijek je poveo već u 4. minuti, kada je Žaper odmjerenim udarcem s distance svladao Matkovića. Sličan pogodak u 22. minuti uslijedio je na suprotnoj strani, ovaj put Postonjski je efektnim udarcem poravnao na 1:1.

U 36. minuti Osijekov igrač Pilj preoštro je startao na Postonjskog, ali sudac Strukan nije mu pokazao žuti karton. Kako je Pilj već imao jedan žuti, jasno je da mu je arbitar trebao dodijeliti drugi i isključiti ga. No, Strukan je Pilju progledao kroz prste, a Osijekov trener Skender na poluvremenu ga zamijenio. Pritom je mogao biti zahvalan sucu što je Osijek ostao s jedanaest igrača na travnjaku.

Drugo poluvrijeme bilo je sadržajnije. Od Interovih igrača najčešće je prijetio Brezovec, Od Osijekovih Abazaj, čiji je promašaj praznih vrata u 71. minuti bio nevjerojatan. Ton igri gostiju davao je odlični Mađar Kleinheisler, a Osijek je u 81. minuti po drugi put poveo. Marić je iskoristio slobodan udarac s nešto više od šesnaest metara i pogodio desni gornji kut Interovih vrata.

Osijek je konačan rezultat postavio u 90. minuti, kada je Pušić kapitalizirao asistenciju Kleinheislera i potvrdio spoznaju da tri boda odlaze u Slavoniju.

 

Interov trener Samir Toplak:

-Čestitke Osijeku na zasluženoj pobjedi. Igra je po svemu bila al pari, no moji igrači darivali su goste koji su to znalački iskoristili. Moram, međutim, kazati kako se ključan detalj dogodio kada Pilj nije dobio drugi žuti karton i isključenje. Moji igrači jesu griješili, ali to ne znači da nas netko treba oštećivati i gurati u neravnopravan položaj.

 

INTER: Matković, Bosec (od 83. Haramustek), Buljat, J. Čeliković, Valentić, Postonjski, Muhar, Serderov, Brezovec (od 84. Conev), Čulina (od 64. Rak), Mamut.

 

OSIJEK: Malenica, Grgić, Šutalo, Gutieri, Lončar, Talys, Kleinheisler, Žaper, Pilj (od 46. Pušić), Marić (od 86. Šorša), Henty (od 46. Abazaj).

 

Sudac: Strukan (Split). (I. Pezelj)