lokomotiva240819

REPRIZIRATI OSJEČKO POLUVRIJEME

Datum objave: 31.08.2019

Domaći poraz (1:2) od Lokomotive popraćen je Interovim padom na posljednje mjesto Hrvatski Telekom Prve lige. Naša momčad nakon šest kola ima dva boda, jedan manje od pretposljednjeg Varaždina. Situacija nije ugodna, ali naš stručni stožer i momčad rade u vjeri da će uskoro doći bolji rezultati.

Inter u nedjelju 1. rujna (20 sati) gostuje u Rijeci. Kontekst je sličan kao i uoči nedavnog gostovanja u Osijeku. I tada je domaćin tri dana prije utakmice s Interom na svom terenu ispao iz europskog natjecanja. Naša momčad u Osijeku je u prvom poluvremenu dominirala i vodila, ali u nastavku su stigli pad i poraz. Sada je Rijeka ispala od Genta i u kratkom se roku mora prebaciti na domaće zadatke.

Davor Bagarić, jedan od asistenata Samira Toplaka, iza sebe ima bogatu igračku karijeru, koju je prerano morao prekinuti zbog ozljeda. No, sada ima već značajno iskustvo u radu s prvom momčadi. Najprije je ponešto kazao o njezinom aktualnom stanju:

-Sigurno je momčad u određenoj mjeri poljuljana, ali igrači vrlo dobro znaju da se samo dobrim igrama i bodovima mogu vratiti u željenu poziciju. Kako igrač često sam sa suigračima borio za ostanak, poznate su mi, dakle, takve situacije.

Može li Inter kvalitetno reagirati već na Rujevici, odigrati na tragu prvog poluvremena iz Osijeka?

-Nadam se našem najboljem izdanju. Rijeka će sigurno biti pod dojmom europske eliminacije, vjerojatno će zaigrati i s nekoliko svježih igrača. U svakom slučaju, mi ćemo u cijeloj toj situaciji tražiti svoju priliku. Bod bi nam mnogo značio – poručio je Bagarić prije odlaska na Kvarner.

Nakon utakmice s Rijekom slijedi prvenstvena stanka zbog nastupa reprezentacije. Bilo bi lijepo dočekati je s popravljenim bodovnim kontom. (I. Pezelj)