andrickomnen_091218

PORAZ OD DINAMA

Datum objave: 09.12.2018

Nogometaši Intera pretrpjeli su poraz na domaćem terenu u 17. kolu Hrvatski Telekom Prve lige. Dinamo je u Zaprešiću upisao pobjedu 2:0 golovima Kadziora i Petkovića.

Naša momčad nastupila je oslabljena, nedostajali su Muhar i Brezovec u veznom redu, a u konkurenciji nije bilo ni napadača Mamuta. Trener Samir Toplak ovom je prigodom u srednji red uvrstio J. Čelikovića, čija je prava pozicija ona stoperska...

Inter je u prvom poluvremenu dobro parirao favoritu, ali trenutak nesreće omogućio je Dinamu vodstvo. U tijeku je bila 22. minuta kada se Kadzior odlučio na udarac s distance, lopta je putem pogodila Šimunca, nezgodno se odbila i završila u mreži. Ostali dio prvog poluvremena proticao je bez Dinamovih prilika, a na drugoj strani zaprijetio je Rak u 33. minuti, no njegov udarac iskosa obranio je Zagorac.

U nastavku, nakon samo pet minuta igre, J. Čeliković dobio je drugi žuti karton i zaradio isključenje. Bio je to uvod u Dinamovo rutinsko odrađivanje posla, Već u 60. minuti Petković je atraktivnim 'škaricama' zabio efektan gol i postavio konačan rezultat. Dinamo je imao dva pogotka i igrača više, pa je bilo jasno da bodovi odlaze u Maksimir.

Treba spomenuti i 67. minutu, kada je Lešković grubo nasrnuo na Andrića, nakon čega je Toplak prosvjedovao i zaradio – isključenje. Lešković se provukao sa žutim kartonom...

 

Trener Toplak nakon utakmice je izjavio:

-Jako sam zadovoljan s prvih 45 minuta, kada smo odlično parirali Dinamu. Primili smo pogodak nakon peha i odbijene lopte, sve ostalo bilo je dobro i Dinamo nije stvarao prilike. Tijekom odmora pet minuta sam potrošio na upozorenja J. Čelikoviću, ali on je nakon samo tri minute nastavka dobio drugi žuti. Ubrzo potom primili smo drugi gol i utakmica je bila gotova.

 

Što se dogodilo prilikom Toplakova isključenja?

-Andrić nama znači pola momčadi i pobojao sam se da mu je 'otišla' noga. Zato sam onako reagirao i zaradio isključenje.

 

INTER: Matković, Bosec, Prenga, Šimunec, I. Čeliković, Postonjski, J. Čeliković, Zulim (od 64. Luštica), Rak (od 64. Vukčević), Ajayi, Andrić (od 83. Ljubić).

 

DINAMO: Zagorac, Stojanović (od 66. Menalo), Lešković, Rrahmani, Leovac, Šunjić (od 81. Gavranović), Kadzior (od 77. Oršić), Gojak, Moro, Šitum, Petković.

 

Sudac: Batinić (Osijek). (I. Pezelj)