Inter – Cibalia 1:0

Datum objave: 16.10.2016

Nogometaši Intera u 12. kolu Prve HNL na svom su terenu svladali Cibaliju 1:0. Pogodak odluke postigao je Puljić u 76. minuti. Prethodno je Bosec dobro ubacio s desne strane, Mamut atraktivno proslijedio loptu do Puljića koji je prisebno postigao svoj šesti gol u ovom prvenstvu. I odveo Inter do pobjede vrijedne šestog mjesta na prvoligaškoj tablici.

Ovo je bila vrlo važna utakmica za naš klub. Pobjeda nad Cibalijom znači da je taj suparnik u ovom trenutku sedam bodova iza Intera. Ulog je bio velik i momčad Samira Toplaka znala je kvalitetno reagirati i upisati drugu pobjedu u ovom prvenstvu.

Cibalia je u Zaprešiću dobro igrala, Inter u prvom poluvremenu nije bio na željenoj razini. Za vrijeme stanke Toplak je povukao dobre poteze, uveo je u igru Čelikovića i Mamuta koji su dali značajan doprinos trijumfu.

Mamut je, primjerice, u 57. minuti imao dobru priliku, no nije najbolje pucao glavom i tada od pogotka nije bilo ništa. No, upravo Mamut sjajno reagira u 76. minuti i gura Puljića u priliku koju Jakov nije promašio. Valja spomenuti i izglednu situaciju gostiju u 71. minuti, ali Šimunac je pucao iznad vrata. Tako je ova utakmica okončana u skladu sa željama Zaprešićana i nova pobjeda sjela je na konto.

Trener Toplak nakon utakmice je kazao:

-Cibalia je bila dobra, a mi smo u prvom poluvremenu igrali loše, bili smo neprecizni i spori. Stoga smo na odmor otišli s dobrih 0:0. Na poluvremenu sam uveo igrače koji su donijeli agresiju, momčad se digla, stvorili smo neke prilike, postigli pogodak i osvojili velika tri boda. Sada mirno čekamo nastavak prvenstva.

 

INTER: Čović, Bosec, Filipović, Komorski, Mesfin (od 46. Čeliković), Šarić, Mazalović, Kolar (od 46. Mamut), Blažević, Ottochian, Puljić (od 90. Brlečić).

 

CIBALIA; Matković, Karačić, Zgrablić, Jerbić, Tomašević, Šare (od 83. Čuljak), Baša, Crnčević (od 81. Mlakić), Mijoković, Mišić (od 84. Dabro), Šimunac.

 

Sudac: Zebec (Varaždin). (I. Pezelj)

Zapisnik možete preuzeti ovdje niže u PDF formatu.


ZapIntCib 1-0 15-10-16.pdf