Inter Zaprešić

HARAMUSTEK OPET U PRVOM PLANU

Datum objave: 06.09.2018

Tomislav Haramustek prvi je put stigao u Inter u sezoni 2012/13., u vrijeme dok je našu momčad trenirao Borimir Perković. O tome Tomislav kaže:

-Iza mene je bio juniorski staž u Dinamu i doznao sam da je Inter dobra sredina za razvoj mladih igrača. Bio sam u Zaprešiću pola godine, ali nisam se baš naigrao, upisao sam tek dva ligaška nastupa. Zatim sam otišao u Rudeš, pa Zagorec i svoju Stubicu. Uslijedile su tri godine u Austriji, igrao sam tamo u 3. i 4. ligi...

U ljeto 2017. popularni 'Hara' opet se pojavio u Zaprešiću.

-Došao sam na probu i – prošao. Prošlu sezonu započeo sam s osam nastupa u prvom sastavu, kasnije je minutaža bila manja, igrao sam povremeno, ali ukupno mi je sezona bila dobra. Ipak sam stigao iz 4. lige i nisam mislio da ću toliko igrati.

Tomislav je lani upisao 20 nastupa u Prvoj HNL, a ove sezone u početku je bio izvan udarnih 11. No, protiv Hajduka se pojavio u prvom sastavu, što se ponovilo i protiv Rudeša.

-Prilično sam zadovoljan s ta dva nastupa. Bilo je dobro, s tim što mislim da sam protiv Rudeša bio bolji, više se uključivao u napadačke akcije.

Inter je u odličnoj seriji, pobjede nad Goricom i Rudešom, te remi s Hajdukom, fino su popunili bodovni konto naše momčadi.

-Ostvarili smo uspješan niz, što je jako važno i zbog samopouzdanja. Imamo odličnu ekipu, kvalitetnu i sada to treba potvrđivati iz utakmice u utakmicu.

Naša momčad u subotu 8. rujna (17.30 sati) gostuje u Koprivnici, gdje igra zaostalu utakmicu 4. kola.

-Bit će tvrdo, gledao sam Slaven Belupo protiv Hajduka, dobro su odigrali. Ipak, dovoljno smo snažni da u Koprivnici krenemo po sva tri boda.

Tomislav je u mlađim dobnim kategorijama bio i hrvatski reprezentativac, nekad je igrao ofenzivnije pozicije u odnosu na danas.

-Igrao sam na krilima, najbolje se snalazio na lijevom. U Interu sam najčešće na desnom boku obrane i pokušavam taj zadatak odraditi najbolje što mogu. Trudim se pohvatati što više informacija koje moju igru mogu učiniti boljom, zaključio je 25-godišnji Haramustek. (I. Pezelj)