Inter Zaprešić

INTER – HAJDUK 0:3

Datum objave: 16.04.2018

Inter je u 29. kolu Hrvatski Telekom Prve lige ugostio Hajduk i pretrpio poraz. Splićani su upisali pobjedu 3:0, sve pogotke postigli su u drugom poluvremenu.

Tijekom prvih 45 minuta naša je momčad dobro parirala favoritu iz Splita. Nije pritom bilo naročitih prilika, tek nekoliko neučinkovitih udaraca iz daljine. U 29. minuti zatresla se Hajdukova mreža, ali Prengin pogodak poništen je zbog zaleđa.

U nastavku je, međutim, Hajduk došao do pogodaka i pobjede. U 59. minuti Interovu mrežu načeo je Gyurcso efektnim udarcem, ali treba kazati kako je toj akciji prethodio nedosuđen prekršaj Caktaša na Postonjskom.

Ubrzo su uslijedili novi golovi gostiju. U 68. minuti Haramustek je napravio jedanaesterac na Gyurcsu, a Caktaš pogodio s bijele točke. U 79. minuti Caktaš je postigao svoj drugi, Hajdukov treći pogodak i postavio konačan rezultat. U samom smiraju utakmice isključen je Interov stoper Grgić.

 

Trener Samir Toplak:

-Čestitam Hajduku na zasluženoj pobjedi. U prvom poluvremenu bili smo dobri i kompaktni u obrani, ponadali smo se kako ćemo Hajduk uvesti u nervozu. No, presudila je kvaliteta Splićana, njihova pobjeda je realna. Ipak, moram spomenuti i jedinu pogrešnu odluku suca, onu kada nije dosudio prekršaj na Postonjskom uoči Hajdukova vodećeg pogotka.

 

INTER: Mrmić, Haramustek (od 83. Bosec), Grgić, Prenga, Čeliković, Postonjski, Šarić, Regan, Rak (od 73. Vukmanić), Vukčević, Ljubanović (od 61. V. Blažević).

 

HAJDUK: Letica, Juranović, Nižić, Lopez, Fomitschow, Radošević, Hamza (od 58. Futacs), Bašić, Caktaš, Gyurcso (od 79. Kožulj), Said (od 69. Tičinović).

 

Sudac: Jović (Zagreb). (I. Pezelj)