Inter Zaprešić

FOTIVEC – 'FIZIO' KOJI JE DOSPIO I DO REPREZENTACIJE

Datum objave: 18.01.2018

Nikola Fotivec, Interov fizioterapeut, važna je osoba u funkcioniranju prve momčadi našega kluba. Nikola, rođen 3. prosinca 1992. u Zaboku, već je nepune četiri godine u aktualnoj ulozi. Došao je kad i stručni stožer predvođen Samirom Toplakom, a danas je bez njega nezamislivo djelovanje Interovih nogometaša.

Fotivec priča:

-Završio sam srednju medicinsku školu, smjer fizioterapija. Unazad dvije i pol godine studiram na Zdravstvenom veleučilištu Medicinskog fakulteta u Zagrebu, smjer sportska fizioterapija. Na završnoj sam godini, namjeravam završiti za šest mjeseci i steći diplomu prvostupnika fizioterapije. Kad to ostvarim, postavit ću si nove ciljeve.

Još uvijek razmišlja hoće li upisati novi studij, ili se odlučiti za određenu specijalizaciju. Nikola živi u Špičkovini, gdje se također bavi svojim pozivom, ali većinu dana posvećen je radu s Interovim nogometašima.

-Prije Intera radio sam u nižim ligama. Bio sam i u Liječničkoj komori u Zagorju, dežurao na utakmicama Županijske lige, radio u matičnom klubu Rudaru iz Dubrave Zabočke. Tamo sam i trenirao starije pionire, a svojedobno sam igrao nogomet u Tondachu iz Bedekovčine i Oroslavju. Imao sam problema s ozljedama i tada se u meni rodila želja da pomažem ljudima, onako kako su neki drugi pomagali meni.

Nikola je veliko priznanje doživio u jesen 2016., kada je pozvan u stručni stožer A reprezentacije, dio kojega je bio na zagrebačkoj utakmici Hrvatska – Island. I od Interovih igrača slušali smo pohvale za njegov rad. Radni dan protegne mu se i na 10 do 12 sati, nekad sve potraje do ponoći.

-Želim naglasiti kako u klubu imaju razumijevanja i za moje ostale obveze. U Interu radim s prekrasnim ljudima i to se ne može platiti bilo kakvim novcem. Zahvalan sam svima koji su u meni prepoznali kvalitetu za posao koji mi je životni poziv, zaključio je Nikola. (I. Pezelj)