Inter Zaprešić

FILIPOVIĆ O REPREZENTACIJI I KLUBU

Datum objave: 20.01.2017

Inter se ove sezone, uz dobre nastupe u Prvoj HNL, može pohvaliti i jednim A reprezentativcem. To je Jakov Filipović, koji je nedavno bio u Kini, gdje je hrvatska momčad nastupila na China Cupu.

Odlični stoper odigrao je obje utakmice u Nanningu, i protiv Čilea i protiv Kine bio je u udarnih 11 izbornika Ante Čačića. Jakov se odmah po povratku iz Kine priključio našoj momčadi i već u Krškom zaigrao protiv Brežica (4:0). Igrao je u drugom poluvremenu, bio, po običaju, siguran i pravovremen u reakcijama.

S kakvim se dojmovima vratio iz reprezentacije?

-Bilo je super i zahvalan sam izborniku na pozivu i prilici za igru, započeo je Jakov. –Sad moram nastaviti s kvalitetnim radom u klubu i sve će biti u redu.

Do prošlog ljeta igrao je za Cibaliju u drugoj ligi. U pola godine prevalio je put do nacionalne momčadi.

-Sigurno je, napravio sam velik iskorak. Za to zasluge svakako pripaduju i treneru Toplaku i njegovom stručnom stožeru. Radili su sa mnom na taktičkim stvarima, što se odrazilo na moje izvedbe.

U Kini je Hrvatska upisala dva remija (po 1:1), ali oba puta poražena je na jedanasterce.

-Ostaje žal što nismo bolje prošli, ali nije sve skupa bilo loše, prikazali smo i dosta dobroga. No, gubili smo u pucanju s bijele točke.

Tko ga je od suparničkih igrača najviše impresionirao?

-Svakako Čileanac Vargas. Čovjek igra u Njemačkoj, odličan je, brz i živ. Predstavljao nam je najveći problem.

Očekuje li Jakov nove Čačićeve pozive?

-Nisam s izbornikom o tome razgovarao. Moje je raditi i dobro igrati.

Filipović se spominje i kao kandidat za odlazak u inozemstvo. Je li Palermo realna opcija?

-Mene nitko nije kontaktirao. Ako nešto bude, pričat ću s direktorom pa ćemo vidjeti. Sad sam koncentriran isključivo na Inter.

Kakvo će biti Interovo proljeće?

-Očekujem još bolje igre i više bodova. Odmaknuli smo se od dna tablice i možemo mirnije igrati. I peto mjesto je dohvatljivo, ali trebat će se dobro potruditi za takav doseg, zaključio je Interov reprezentativac. (I. Pezelj)