VAŽNE OBLJETNICE I VARAŽDINSKA PRILIKA

VAŽNE OBLJETNICE I VARAŽDINSKA PRILIKA

Datum objave: 24.06.2020

Ovo su dani kada NK Inter-Zaprešić obilježava važne obljetnice iz bogate povijesti kluba. Tako je 23. lipnja navršeno 28 godina od legendarnog osvajanja Kupa Hrvatske. Spomenutog datuma tadašnji Inker u Zagrebu je svladao HAŠK Građanski (Dinamo) 1:0 i ponosno podignuo pehar, poznato Rabuzinovo Sunce. Naša momčad u Zagreb je otputovala s rezultatom 1:1 iz prve finalne utakmice, a u Maksimiru je Kasumović postigao pogodak za trijumf i veliko slavlje... Već 25. lipnja Interov je rođendan. Klub je osnovan 1929. godine i navršava 91 godinu postojanja...

Nije sporno da se Inter ima za čime osvrnuti i ponosno kazati kako je tijekom nešto manje od stoljeća djelovanja mnogo ostvario, ali ovogodišnje podsjećanje na davne ili manje davne događaje, ipak ne može proći u bezbrižnosti. Razlog je jasan, Inter se nalazi u vrlo teškoj situaciji, na posljednjem mjestu Hrvatski Telekom Prve lige... Ima tek 17 bodova, pet manje od Istre, sedam od Varaždina. A upravo se ovog četvrtka, 25. lipnja, s početkom u 21.05 sati gostuje kod Varaždina. 

Inter je prije nekoliko dana na svom terenu poražen (0:1) od Osijeka. Uzalud sasvim pristojna igra, uzalud i lijepe prigode za pogotke, kad je još jedan gost iz Zaprešića odnio pun plijen. Naša momčad nanizala je devet ligaških poraza zaredom i prostora za bilo kakve kalkulacije više jednostavno nema. Interu u Varaždinu igra samo pobjeda, samo ona ostavlja momčad Tomislava Ivkovića s nadom u ostanak u prvoligaškom društvu. A ako do te pobjede dođe, bit će ona znak povratka u život, ujedno i najbolja čestitka klubu za rođendan... (I.P.)