HAJDUK ZA KRAJ

DRUGA LIGA NOVA REALNOST

Datum objave: 28.07.2020

Inter je u posljednjem kolu Hrvatski Telekom Prve lige ugostio Hajduk i pretrpio poraz 1:4. Pogodak Andrića u samoj završnici tek je kozmetički ublažio poraz naše momčadi, koja ni ovaj put nije uspjela pronaći put do barem boda. Tako se Interov niz uzastopnih ligaških poraza zaustavio na brojci 15... Inter je prvenstvo okončao na posljednjem mjestu i njegova nova realnost je Druga liga... 

Tijekom 36 ligaških kola naša momčad upisala je tri pobjede, osam remija i 25 poraza. Takav učinak nije ni mogao iznjedriti ništa drugo od raspleta koji je Inter odveo u niži rang. Ovo je četvrti put da Inter ispada iz Prve HNL. Događalo se to 1997., 2006., 2013. i ove, 2020. godine. Ohrabruje činjenica da je naš klub uvijek znao pronaći put povratka u elitni hrvatski razred. Nadamo se da će tako biti i ovaj put!

Tijekom tek završenog prvenstva Inter su vodila tri trenera, Samir Toplak, Željko Petrović i Tomislav Ivković. Nastupala su 36-orica igrača, najviše puta igrao je Bosec koji je sudjelovao u 33 utakmice, dok su po 30 nastupa upisali Mlinar, Postonjski i Mamut... Prvi klupski strijelac je Serderov sa devet golova, Mamut je zabio šest, Conev četiri, Bosec i Andrić po tri... Mlinar je vodeći asistent sa sedam dodavanja za pogotke... (I.P.)