Inter Zaprešić

PAVALIĆ NA PUTU POVRATKA

Datum objave: 22.09.2018

Dragutin Pavalić, Interov trener vratara, na putu je povratka u puni radni ritam. Popularni Dragec, koji je radeći godinama s našim čuvarima mreže iskazao vrhunsku stručnost, od početka kolovoza suočen je sa zdravstvenim poteškoćama. Najbolje je da sam o tome ponešto kaže:

-Sve je počelo prilčno bezazleno, kada sam na treningu istegnuo aduktor. Bio sam na masaži, nakon čega mi se pet dlaka upalilo. Pokušao sam ih odstraniti, neke i uspio, ali pojavili su mi se crvenilo i temperatura. Uz sve to, još me vjerojatno ugrizla i mušica. Uglavnom, počela me boljeti noga, uslijed čega sam u petak 10. kolovoza kazao treneru Toplaku da ne mogu doći na trening. Bilo je to dan uoči gostovanja u Velikoj Gorici.

Problemi su tada tek započinjali...

-Otišao sam na Hitnu, a liječnici su mi priopćili kako je nužna operacija. Izrezali su mi problematično mjesto, ali potom sam dobio bakteriju, pa su uslijedile još dvije operacije. U bolnici sam bio u dva navrata, najprije 18, potom sedam-osam dana. Pio sam antibiotike, a nakon povratka kući hodam na previjanje. Pregled u petak pokazao je da je stanje dobro, rana pomalo zarasta i nadam se da ću za manje od mjesec dana biti u punom ritmu.

S vratarima je cijelo vrijeme u kontaktu, a ovaj razgovor vodili smo kada je svratio na trening i nadgledao zagrijavanje.

-Naši golmani kondicijski su spremni, no žao mi je što nisam mogao s njima realizirati neke zamisli. Znam na čemu bi trebalo raditi i nadam se da ću zasad bar u smanjenom obimu sudjelovati na treninzima. U početnih sedam kola primili smo dosta golova. Kad je u pitanju Ivan Kelava, ja nemam čarobni štapić. Uočavam dosta detalja i potrebno je vrijeme kako bi proces bio realiziran. Kelava ima neke navike koje treba putem treninga ispraviti. Njemu je 31 godina i to su automatizmi, zato je posao teži nego kad nekoga učite od početka.

I za vrijeme mirovanja Dragec je pratio Interove nastupe.

-Izgubili smo od Istre, ali najvažnije je da igramo dobro. Tako treba nastaviti i sve će doći na naplatu.

U nedjelju 23. rujna (16.30 sati) Inter gostuje kod Dinama. Što Pavalić očekuje?

-Reći ću kratko – to je nogomet.

Naizgled nije kazao mnogo, ali rekao je zapravo sve... (I. Pezelj)