Inter Zaprešić

Dobra igra Intera i minimalan poraz od Tereka

Datum objave: 23.06.2016

Zanimljiv dan imali su Interovi nogometaši u utorak. Pohodili su Austriju, pokrajinu Gradišće i u Bad Tatzmannsdorfu odigrali utakmicu protiv ruskog Tereka, sedmoplasirane momčadi tamošnje lige. Zaprešićani su većim dijelom igre dobro izgledali, ravnopravno se nosili sa snažnim suparnikom, ali Terek je u 86. minuti postigao pogodak, strijelac Mirzov, te upisao minimalnu pobjedu 1:0.
Bila je ovo druga Interova pripremna utakmica, ali prva s udarnim sastavom. Naravno, momčad još nije definirana, još se traže pojačanja za neke pozicije, no Žuti su u Austriji odigrali sasvim pristojnih 60 minuta.Nakon toga je trener Samir Toplak na travnjak poslao drugu postavu i Terek je počeo sve opasnije prijetiti. Nakon nekoliko neuspješnih pokušaja pred sam kraj utakmice stigao je odlučujući pogodak. No, u Interu nemaju razloga za nezadovoljstvo, ovaj pokus uspio je unatoč porazu.
Toplak je nakon utakmice kazao:
-Dok je na terenu bila prva momčad dobro smo funkcionirali i bili kompaktni. Vidjelo se da u obrani nismo puno izgubli, dok smo prema naprijed bili malo neopasni. Ipak, stvorili smo dvije dobre situacije, koje Bočkaj i Mamut nisu realizirali. Tereku nismo dopustili mnogo, ali nakon promjene cijele momčad, logično smo pali. Imamo dosta novih igrača, neki su na probi i dio njih nije na razini onogo što Prva liga traži.
Inter je igrao u sljedećem sastavu: Čović, Hanžek, Filipović, Komorski, Mesfin, Mazalović, Šoljić, Bočkaj, Prša, Čeliković, Mamut. Još su igrali: Mrmić, Mikulić, Begić, Kunštić, Bilić, Hodžić, Ceraj, Martinko, Blažević, Cubilla, Džaferović.
Nakon utakmice Interovi igraći zadržali su se u obližnjem hotelu kako bi pogledali dvoboj Hrvatske i Španjolske. Jasno, hrvatska pobjeda bučno je proslavljena! (I. Pezelj)

(napomena: KOD KOPIRANJA TEKSTA U TISKANE ILI ELEKTRONSKE MEDIJE, OBVEZNO JE NAVESTI IZVOR TEKSTA, KAO I OSTAVITI SAMOG AUTORA ČLANKA NA KRAJU KOPIRANOG TEKSTA!)