Inter Zaprešić

DIREKTOR LALJAK O PROŠLOJ I PLANOVIMA ZA 2017. GODINU

Datum objave: 04.01.2017

Na početku godine o aktualnom Interovom trenutku bilo je najuputnije porazgovarati s glavnim čovjekom kluba – direktorom Brankom Laljkom. Laljak se najprije osvrnuo na učinjeno u 2016. godini:

-Prošla godina jedna je od uspješnijih u povijesti kluba, započeo je direktor. –Proljetos smo osigurali ostanak u Prvoj HNL, ali ne samo to, već smo osvojili iznenađujuće peto mjesto. Nakon puno godina dočekali smo izgradnju jednog i pol terena s umjetnom podlogom, te na taj način profitirali u infrastrukturi. Zatim, klub je financijski stabiliziran, većina dugova iz prošlosti je sanirana. Redovito ispunjavamo sve obveze prema igračima, stručnim osobama, zaposlenicima i državi. Raspolažemo igračkim kadrom koji garantira ostanak u Prvoj HNL i u sljedećoj sezoni, što klubu daje perspektivnu stabilnost i razvojne mogućnosti.

Potom je direktor naglasio:

-Klub i dalje vodi računa o racionalnom i skrbnom poslovanju. Raspolažemo s najmanjim budžetom u Prvoj HNL i to nas razlikuje od ostalih konkurenata.. No, i s tim sredstvima smo konkurentni većini prvoligaških klubova.

U nastavku Laljak napominje:

-Opet smo promovirali nekoliko mladih igrača, od kojih u perspektivi očekujemo da budu nositelji igre i tržišno interesantni. Jer, klub živi od prodaje nogometaša. Cilj u 2017. godini je prodati dva-tri igrača, čime bismo osigurali budžet za sljedeći period.

Proširit će se i rad Omladinske škole:

-U ovoj godini planiramo iskorak i po tom pitanju. Zahvaljujući poboljšanju infrastrukture povećat ćemo broj polaznika Omladinske škole za 50 posto, tako ćemo doći do broja od 300 registriranih igrača na koncu godine. Dio pogona bit će i ženska selekcija, koju planiramo oformiti početkom godine. Bit će to uzrast djevojčica od devet do trinaest godina, što je početni uzrast za koji HNS organizira natjecanje.

 Pozornost će se posvetiti i radu s navijačima.

-Unaprijedit ćemo rad s njima, želimo povećati broj gledatelja na našim utakmicama. To je jedan od važnih ciljeva.

Uvelike se gleda i prema sljedećoj sezoni.

-Želimo se već tijekom zimskog prijelaznog roka ekipirati i stvoriti kostur momčadi za sezonu 2017/18., u kojoj ćemo opet igrati u Prvoj HNL. Također, od egzistencijalne važnosti, moramo napraviti sve potrebne radnje i preduvjete kako bismo dobili licencu za sezonu 2017/18. To podrazumijeva financijsku stabilnost, infrastrukturne uvjete, pravne i kadrovske elemente. Sve to treba zadovoljiti, što ćemo i učiniti.

Inter 9. siječnja započinje zimske pripreme. Što se može očekivati u ovom prijelaznom roku?

-Osvježit ćemo ekipu. Već smo potpisali stipendijski ugovor s mladim Postonjskim iz Gorice, koji je u tom klubu bio najbolji vezni igrač. Od početka priprema na probi će biti pet igrača, koji su talentom i igrama pokazali da mogu biti zanimljivi Interu. Namjeravamo angažirati dva-tri igrača, ovisno o odlascima možda i više. Plan je ove zime prodati jednog igrača, pa bismo eventualno na njegovo mjesto doveli zamjenu. U našem kadru više neće biti Šoljića, Kulenovića, Solde i Čirjaka. Martinac će na posudbu, Ceraj na operaciju gležnja i dug oporavak, a s Altiparmakovskim razgovaramo o raskidu ugovora. Izvjesno je da ni on s nama neće biti na proljeće.

Inter zimuje na sedmom mjestu, s jednakim brojem bodova kao i šestoplastana Lokomotiva. S kojim bi mjestom direktor bio zadovoljan na kraju prvenstva?

-Cilj je osmo mjesto! Sve bolje od toga bit će – super! (I. Pezelj)