DINAMO – INTER 2:0

Datum objave: 05.03.2017

Dinamo je u 23. kolu Prve HNL na svom terenu svladao Inter 2:0. Strijelci za prvaka bili su Pivarić u 43. minuti iz slobodnog udarca, te Hodžić u 89. minuti.

Nije se, dakle, u Maksimiru dogodilo ništa neočekivano, favorit je osvojio tri boda. Na prvi pogled sigurno, rutinski. No, stvari na travnjaku i nisu bile baš tako jednosmjerne. Inter je, recimo, pri rezultatu 0:0 imao dvije odlične prigode. Prvu je propustio Zulim u 20. minuti, dok je 19 minuta kasnije Filipovićev udarac obranio Livaković. Da je u jednoj od tih dviju situacija lopta ušla u mrežu, drukčija bi se priča pričala.

Imao je i Dinamo prigoda, Sammir je pogodio gredu, u nekoliko navrata Čović je dobro reagirao i spasio našu mrežu. No, 43. minuta i slobodan udarac Pivarića (nakon dvojbenog prekršaja) usmjerili su tijek ovog dvoboja.

Trener Intera Samir Toplak nakon utakmice je kazao:

-Zadovoljan sam svojim igračima i njihovim pristupom. Pri rezultatu 0:0 promašili smo dva zicera. U Maksimir smo došli igrati, tako smo se od početka postavili, ali nedostajao nam je završni udarac. Čestitam sucima na vrhunskom suđenju.

Na pitanje je li u toj čestitci sarkazam, Toplak je ostao pri ranije rečenom. A mi možemo dodati da je u Maksimiru bilo lako uočljivo kako sučev kriterij evidentno pogoduje jednoj momčadi. Nije teško pogoditi kojoj.

 

DINAMO: Livaković, Stojanović, Lešković, Schildenfeld (od 15. Perić), Pivarić, Pavičić, Antolić, Fiolić, Sammir (od 67. Gojak), Guilherme (od 63. Olmo), Hodžić.

 

INTER: Čović, Bosec, Filipović, Komorski, Mesfin, Mazalović, Postonjski (od 81. Čale),  Zulim (od 62. Polizzi), Puljić, Blažević, Mamut (od 54. Mujagić).

 

Sudac: Zebec (Varaždin). (I. Pezelj)


ZapDinInt 2-0 04-03-17.pdf