Inter Zaprešić

DINAMO – INTER 3:1

Datum objave: 21.05.2018

Nogometaši Intera pretrpjeli su poraz u 36., posljednjem kolu Hrvatski Telekom Prve lige. Dinamo je u Maksimiru, proslavljajući naslov prvaka, upisao pobjedu 3:1. Pred oko osam tisuća gledatelja dva pogotka za Dinamo postigao je Gavranović, jedan Soudani, dok je Interov pogodak bio autogol Ademija. Naša momčad, predvođena kapetanom Bosecom, nastupila je u pomlađenom sastavu i nije uspjela izbjeći poraz.

Dinamo se od početka nametnuo i tražio vodstvo. Do njega je stigao u 21. minuti, nakon Hajrovićeva ubačaja iz kornera Soudani je skočio i odlično pucao glavom za prednost domaćina. Vodstvo je u 39. minuti povisio Gavranović, zabio je nakon gužve koja se stvorila pred našim vratima.

Treći Dinamov pogodak bio je drugi Gavranovićev, poentirao je u 61. minuti na asistenciju Soudanija. Pred sam kraj igre Inter je ublažio poraz. Postonjski je uputio loptu pred Dinamovu mrežu, a tamo Ademi postigao autogol. Nakon završetka utakmice uslijedila je Dinamova proslava naslova prvaka, momčad iz Maksimira primila je pehar i medalje, a priređen je i vatromet.

 

Interov trener Samir Toplak:

-Čestitam Dinamu na pobjedi i naslovu prvaka. Ovo je bila naša realnost u utakmici u kojoj su priliku dobili i mlađi igrači. Želim Dinamu plasman u Ligu prvaka, od toga bi dio kolača dobili i ostali hrvatski klubovi. Dinamo sada ide 'na kavijar', a nama preostaje 'silazak u rudnik i kopanje'. No, prije toga odmor, okupljanje uoči nove sezone je 18. lipnja.

 

DINAMO: Livaković, Stojanović (od 51. Olmo), Rrahmani, Perić, Lecjaks, Fiolić, Ademi, Soudani, Ćorić (od 75. Hodžić), Hajrović (od 67. Marin), Gavranović.

 

INTER: Topolović, Bosec, Prenga, Grgić, Mamić, Postonjski, Dalić, Regan (od 46. Šiljić), Vukčević, Rak (od 77. Šlogar), Rešetar (od 58. V. Blažević).

 

Sudac: Marić (Daruvar). (I. Pezelj)