Inter Zaprešić

MEZGA: ŽELIM VIŠE OD BORBE ZA OSTANAK

Datum objave: 26.09.2017

Dejan Mezga odradio je prve treninge s Interovom momčadi. Mezgin dolazak dodatno je osnažio konkurenciju u kadru kojim raspolaže trener Samir Toplak. Iskusni Čakovčanin najdublji je trag ostavio u Mariboru, a hrvatska publika ovog je veznog igrača pobliže mogla upoznati u sezoni 2014/15., kada je nosio Hajdukov dres. Prije Intera Mezga je bio član portugalskog Nacionala. Dejan objašnjava kako se to našao u našem klubu:

-Imao sam gotovu stvar za odlazak u jedan klub s istoka Europe, ali nešto se zakompliciralo. Zatim sam dobio ponudu za dolazak u Inter i prihvatio, potpisao do kraja sezone.

Koliko mu je poznat zaprešićki klub?

-Znam da je Inter godinama u 1. ligi, poznati su mi i neki igrači. Ne tako davno igrao sam u Hajduku tako da sam prilično upućen.

Koliko je upućen u klupske ambicije?

-Znam za tu priču kako je najvažnije ostati u ligi, ali zašto ne probati ostvariti i nešto više, biti što bliže klubovima s vrha tablice. Odradio sam dva treninga i uvjerio se u kvalitetu novih suigrača. Dobra su klapa, vole raditi i sve to podloga je optimizmu.

Nismo mogli zaobići ni dubok trag koji je Mezga ostavio u Mariboru.

-Tamo sam bio osam godina, prvi put sedam i pol, drugi put još pola godine. Maribor je moj nogometni dom, odigrao sam tamo mnogo utakmica, ostvario dobre odnose sa svima. Sada su Mariborčani opet u Ligi prvaka i želim im svu sreću.

Za kraj, Mezga nam je kazao kako smatra da je hrvatska liga jača od slovenske, a mi se nadamo da će Dejan i u Interu potvrditi kvalitetu koju je iskazivao tijekom uspješne karijere na raznim adresama. (I. Pezelj)