Inter Zaprešić

ČESTITKE TOPLAKU, TOPLAK DOBIO NOVI UGOVOR!

Datum objave: 07.07.2017

NK Inter-Zaprešić potpisao je novi dvogodišnji ugovor s trenerom Samirom Toplakom! To je najvažnija vijest koju je, na press konferenciji održanoj u klupskim prostorijama, priopćio Interov direktor Branko Laljak. Osim njega i Toplaka, pred novinarima je bio i Stipe Brnas, asistent direktora za struku. Svi nazočni iskazali su izrazito zadovoljstvo ovim činom, što je i sasvim logično, jer je Toplak dokazana vrijednost, trener koji je u Interu napravio velik posao. Uvjereni smo kako će ga raditi i dalje, te potvrditi najavu da, uz svo uvažavanje dovedenih igrača, upravo trener i njegov novi ugovor predstavljaju najveće ovoljetno pojačanje.

Direktor Laljak kaže:

-Poznato je da je najdugovoječniji trener u HNL-u Rijekin Matjaž Kek. Nema dvojbe, gospodin Kek je vrlo uspješan trener, ali proračun kaže da je Keku za osvojen bod potrebno 250 tisuća eura. Istodobno, Toplaku za osvojen bod treba 45 tisuća eura. To pokazuje da je naš trener uspješniji i od onog tko ima osvojen naslov prvaka države. Inter u Jakovu Filipoviću ima A reprezentativca, ali slobodono možemo kazati kako reprezentativca imamo i na trenerskoj klupi. To što ga možda netko drugi nije prepoznao, nama je na sreću, jer Toplak je u Interu nešto više od tri godine i o njemu najbolje govore rezultati. U 114 utakmica Samir je ostvario 41 pobjedu, 37 remija i 36 poraza, to je zaista odličan učinak.

Potom je govorio Toplak:

-Hvala direktoru na lijepim riječima. O mom dolasku u Inter razgovorali smo još u proljeće 2012. godine, a došao sam 2014. Ovom prilikom moram se zahvaliti i mom stručnom stožeru. Naravno, hvala i klubu, koji je za ovakvog trenera idealan. U Interu sam dobio sve što treba, vrijeme i povjerenje. Ja sam u Zaprešiću sretan čovjek, riječ je o gradu koji je po mnogočemu blizak mom Varaždinu. Novi ugovor snažan je poticaj za daljnji rad i očekujem da ćemo u novoj sezoni biti uspješniji nego u protekloj.

Direktor Laljak govorio je i o učinjenom u prijelaznom roku, planovima, rezultatskim ambicijama:

-Ozbiljan smo klub i uložili smo aktivnosti i napore uoči predstojeće sezone. Pripremni period skoro smo završili, a ekipiranje igračkog kadra blizu je sto posto. Imali smo izuzetno velik promet igrača, doveli smo i pet-šest mladih, vrlo talentiranih nogometaša. Pojačali smo se na svim pozicijama. Prošle sezone stalno sam govorio kako nam je jedini cilj osmo mjesto, koje smo na kraju i ostvarili. Sad očekivanja slobodno možemo podići i zato kažem da nam je u novoj sezoni cilj šesto mjesto!

Toplak je zatim pojasnio:

-Najavili smo i napravili redizajn, mogu reći – u ekspresnom roku. Mislim da smo puno bolji nego lani u ovom razdoblju. Većina igrača prošla je pripreme od prvog dana, a raspored utakmica otvara nam pozitivne putove. Trebat će mnogo rada, no mislim kako smo ispred nekih konkurenata. Nužno je još sve sasvim posložiti, ali imamo temelje za optimizam.

Stipe Brnas podvlači sljedeće:

-Potrebno je vrijeme kako bi se momčad sasvim uigrala, ali konture su već jasne. Vidjet će se to, očekujem, i na subotnjoj utakmici s Aluminijem. Momčad je kvalitetnija nego lani i ja također vjerujem kako je šesto mjesto sasvim realan i dohvatljiv cilj.

U 2. kolu Hrvatski Telekom Prve lige, Hajduk je trebao biti domaćin Interu. No, došlo je do zamjene domaćinstva, zbog festivala Ultra koji se održava u Splitu. Tako će naš klub biti domaćin splitskom klubu u 2. kolu, koje je na rasporedu 23. srpnja, dakle Inter vs Hajduk s početkom u 19.oo sati.

Podsjećamo, u 1. kolu Inter će 14. srpnja ugostiti Cibaliju s početkom u 20 sati.  (I. Pezelj)