Inter Zaprešić

Čeliković: Na proljeće još bolji

Datum objave: 17.01.2017

Na početku priprema za proljetnu polusezonu Ivan Čeliković pokazao se kao odličan sugovornik. Iskusni Interov lijevi bočni prošle je jeseni odradio 18 prvenstvenih utakmica i pritom upisao četiri asistencije. Ipak, doimalo se da mu polusezona nije bila na razini sezone 2015/16., kada je bio izabran u najbolju momčad cijele Prve HNL. Ivan u uvodu kaže:

-Ljetos sam imao ozljedu, uslijed čega je moja polusezona bila obilježena oscilacijama. Bilo je vrhunskih utakmica, ali i onih ne baš takvih. Ne mogu biti u potpunosti zadovoljan, ali u posljednjih nekoliko kola, kad me ništa nije boljelo, odigrao sam dobro. Izdvojio bih, primjerice, utakmice protiv Splita i Osijeka, kad sam se vratio na visoku razinu. Bilo je lijepo na taj način okončati jesen i to mi predstavlja poticaj za dalje.

Opet smo došli do problema s ozljedom:

-Zapravo sam zbog nje izgubio dva mjeseca, utjecala je ta ozljeda na mene i pisohološki. No, to je iza mene, sada sam sretan i zadovoljan, jedva čekam svaki trening.

Jesenas je, na kratko, izgubio status prvotimca, počinjao utakmice na pričuvnoj klupi.

-Tako je trener odlučio i to sam poštivao. Možda mi je u jednom trenutku tako i odgovaralo. Ako već nisam mogao cijele utakmice odraditi na vrhunskoj razini, znao sam da, kad uđem u igru, mogu unijeti preokret i na taj način pomoći momčadi.

Kakva je Ivanova ocjena momčadskog učinka?

-Gledamo li našu poziciju u odnosu na začelje tablice, odradili smo odličan posao. Imamo 12 bodova više od zone ispadanja i to je prava stvar. No, trebamo gledati prema gornjem domu, poželjno je visoko postavljati ambicije. U tom slučaju će i igre biti kvalitetnije. Momčad se tijekom polusezone dobro upoznala i na proljeće možemo biti još bolji, zaključio je Čeliković (I. Pezelj)