Inter Zaprešić

ČALE: INTER IMA MLADE I KVALITETNE IGRAČE

Datum objave: 07.03.2017

U minulom prijelaznom roku u Inter je stiglo poznato lice. Hrvoje Čale igrao je za naš klub u sezoni 2004/5., tada na posudbi iz Dinama. Kasnije se vratio u Maksimir, etablirao se, osvajao trofeje.U inozemstvu je prošao Tursku, Njemačku, Belgiju, Sloveniju, a jedno vrijeme mogao se pohvaliti i statusom A reprezentativca. Bogat životopis, jasno je da Čale može dosta donijeti Interovoj momčadi.

Hrvoje je na početku razgovora kazao:

-Da, opet sam u Zaprešiću, nikad ne znaš kamo će te nogometni put odvesti. Interu je trebao igrač za lijevu stranu, nadam se da ću pomoći klubu, kao i on meni.

Čale je prije nekoliko dana odigrao posljednjih desetak minuta na gostovanju kod Dinama (0:2).

-Dobro se osjećam, cijelo vrijeme sam bio u treningu, radio s momčadi Rudeša. Po dolasku u Zaprešić dodatno sam vježbao i spreman sam za izazove.

Čale ima zapažen igrački renome, logično je ako očekuje mjesto u prvih 11.

-Trener će, prema treninzima i u razgovoru, osjetiti kada će mi dati priliku. S moje strane nema nikakvog presinga, idemo polako.

Inter je u tri kola nastavka Prve HNL osvojio bod, onaj vinkovački?

-Imamo mladu momčad, ali i kvalitetne igrače. Ostaje žal što protiv Rijeke i Dinama nismo uzeli poneki bod. No, još je puno utakmica, treba podići glavu i s optimizmom gledati prema naprijed.

U petak 10. ožujka (18 sati) Interov je gost Lokomotiva.

-Poznajem njihove trenere, igrače ne toliko. Znam da su i oni mladi momci, većinom iz Dinama. Mi moramo ući sa 100 posto i probati uzeti bodove.

Kako se Hrvoju čini HNL u odnosu na vrijeme kad je odlazio u inozemstvo?

-Neću reći ni da je liga slabija ni jača, ali svakako je drukčija. Sad su, recimo, sve utakmice na TV-u, natjecanje se u tom smislu podiglo. No, za pravu ocjenu treba pričekati, valja proći sve stadione pa zaključivati.

I za kraj, do kada se Čale vidi u Interu?

-Dogovor je do ljeta, za dalje ćemo vidjeti, zaključio je Hrvoje. (I. Pezelj)