Inter Zaprešić

BRLEČIĆ: POBJEDA NAD ISTROM NOSI MIR

Datum objave: 04.12.2016

Mario Brlečić, iskuni vezni igrač koji će uskoro napuniti 28 godina, prošlog je ljeta po drugi put došao u Inter. Prvi Brlečićev boravak u Zaprešiću dogodio se u sezoni 2011/12., ali zbog objektivnih razloga nije dugo trajao. Mario pojašnjava:

-Tada mi je, zbog blokade računa i financijskih razloga, bilo bolje napustiti prvoligaški nogomet i otići u Drugu ligu. Pristupio sam Zelini, a kasnije se, igranjem za Split, vratio u Prvu ligu i sredio financijsko stanje.

Brlečićevi problemi nastali su još dok je nastupao za Varaždin, Inter nije bio njihov uzrok, a Mario napominje kako je i tada u Zaprešiću bio zadovoljan. Na sve se, međutim, nadovezala i ozljeda koljena pa je cijela ta epizioda brzo završila. No, drugi 'mandat' u Interu Mariju prolazi znatno uspješnije.

-Super je! Ja sam iz Marije Bistrice i Inter je meni blizak klub, puno mojih prijatelja nosilo je njegov dres. Naravno, namjeravam cijelu sezonu odraditi u Zaprešiću, a bit ću sretan i ukoliko se suradnja nastavi.

Brlečić je ove sezone odigrao 14 prvenstvenih utakmica, osam je započeo, u šest je ušao s klupe. Postigao je pogodak na gostovanju u Vinkovcima, asistirao Kolaru za pobjedonosni gol u Kranjčevićevoj protiv Lokomotive. Prikupio je i tri nastupa u Kupu.

-Učinak je takav kakav jest. Trudit ću se da bude i bolji. Uvijek želim zabiti, asistirati, što više pomoći momčadi.

A iza momčadi su dva poraza. Protiv Hajduka (0:2) u prvenstvu i protiv Dinama (0:1) u Kupu.

-Bile su to teške utakmice, no mogli smo ih i bolje odraditi. Željeli smo, dali sve od sebe, ali nije išlo. Sad treba dići glave i krenuti dalje.

U ponedjeljak 5. prosinca u Zaprešić dolazi Istra 1961. Nakon toga slijedi gostovanje u Koprivnici, a jesen završava domaćinstvom Osijeku.

-Pobjeda nad Istrom otvorila bi nam mnogo toga i dala nam mir. Imamo dobru polusezonu i sad to valja potvrditi rezultatima u tri preostala kola.  Treba biti ponizan, no u svakoj od tih utakmica možemo ići na pobjedu, zaključio je Brlečić. (I. Pezelj)