Inter Zaprešić

LAĐEVIĆ UOČI DOLASKA LOKOMOTIVE

Datum objave: 03.10.2018

Branko Lađević, prvi asistent trenera Samira Toplaka, u protekla dva kola (Dinamo, Osijek) vodio je Interovu momčad. Toplak odrađuje suspenziju (mjesec dana)  zbog isključenja u Koprivnici pa će Lađević biti prva osoba naše klupe i u petak 5. listopada, kada Inter, s početkom u 18 sati, dočekuje Lokomotivu.

Inter je u negativnoj seriji od četiri prvenstvena poraza, što ga je spustilo na deveto mjesto Hrvatski Telekom Prve lige. Lađević kaže:

-Situacija nije ugodna, iako je ustvari problem jedino u porazu od Istre. Ta tri boda jako nam nedostaju, a raritet je da smo upravo protiv Puljana odigrali najbolju utakmicu i stvorili najviše prilika. No, to je nogomet i zato je on najzanimljivija igra.

Inter je u devet utakmica primio 24 pogotka, uvjerljivo najviše u ligi.

-Moramo biti svjesni koliko možemo, skupiti se i odigrati sljedeće utakmice na visokoj razini. Kada je u pitanju obrana, činjenica je da gotovo sve naše pogreške suparnici kažnjavaju. Naravno, igračima mora doći do glava zbog čega se te pogreške događaju, potrebno je iz svega izvući pouke.

Pred našom momčadi četiri su domaće utakmice zaredom, u Zaprešić dolaze Lokomotiva, Rijeka, Gorica i Slaven Belupo. Lađević naglašava:

-Liga je dosta izjednačena, pa nije presudno igraš li doma ili u gostima. Ipak, određena prednost domaćeg terena postoji i to bismo trebali iskoristiti. Igrači moraju biti što bliže maksimumu, na visokoj razini, pa će u tom slučaju biti i bodova.

Već smo spomenuli kako ovog petka dolazi Lokomotiva. Momčad u naletu, sastav koji drži drugo mjesto.

-Riječ je o jako dobroj momčadi, pravoj natjecateljskoj. Trener Tomić radi odličan posao, njegova postava malo se mijenja, kvalitetna je u tranziciji, a u obrani malo griješi. Lokomotiva tijekom utakmice koristi dva sustava, jedan u napadu, drugi u obrani. Oni nas neće napasti, očekujem kako će čekati kontre. Stoga moramo biti pametni, a nadam se i neophodnoj dozi sreće. Na treninzima ćemo uvježbati neke stvari kako bismo što lakše došli do vrata gostiju, zaključio je Lađević. (I. Pezelj)