Inter Zaprešić

BEGIĆ: MOŽEMO POBIJEDITI OSIJEK

Datum objave: 16.12.2016

Silvije Begić ove je sezone odigrao osam prvenstvenih utakmica, u pet je bio starter, u još tri ulazio s klupe. Imao je ove  jeseni  problema s ozljedom, ali vratio se i povezao četiri nastupa (jedan u Kupu) u nizu. Otkako je Mislav Komorski ozlijeđen, Begić igra na poziciji lijevog stopera. Silvije kaže:

-Imao sam peh ove jeseni, zbog ozljede sam pet tjedana morao mirovati. No, opet sam na terenu i mogu biti sretan što je tako. Prikupio sam nekoliko jakih utakmica.

Kakvim mu se čini Interov jesenski učinak?

-Mislim da je OK, iako smo mogli osvojiti još nekoliko bodova. Ipak, ukupno gledajući, možemo biti zadovoljni.

U Koprivnici prošloga tjedna nije bilo razloga zadovoljstvu, Zaprešićani su igrali loše i izgubili (0:2) od Slavena Belupa.

-Da, nismo izgledali dobro, bili smo previše statični. Ali, nadam se da ćemo završnu jesensku utakmicu s Osijekom mnogo bolje odraditi.

Osijek u Zaprešiću gostuje u petak 16. prosinca. Što Begić misli u gostu iz Slavonije?

-Gledao samo Osijek protiv Istre. Bili su Osječani jako dobri, brzi, agresivni. Ako ćemo igrati kao u Koprivnici, imat ćemo velikih problema. No, ako skupimo i glave i dignemo se – možemo pobijediti.

Silvije se već udomaćio u Zaprešiću.

-U Interu sam godinu i pol, tijekom tog razdoblja dosta sam napredovao. Došao sam kao desni bočni, ali nije mi to prirodna pozicija, bolje se osjećam na mjestu stopera.

Naravno, spreman je igrati što god trener traži, a za kraj smo ga upitali kako vidi nogometno proljeće.

-Želio bih ostati u Interu, zadovoljan sam boravkom u Zaprešiću. Također, volio bih da se momčad dodatno pojača, zaključio je Begić. (I. Pezelj)