Inter Zaprešić

Antonio Bosec, otkriće Intera i cijele HNL

Datum objave: 18.10.2016

Antonio Bosec jedno je od najvećih otkrića ove sezone. Ne samo Interove, već i kad pogledamo cijelu Prvu HNL. Mladić rođen 1997. godine još je prije nekoliko mjeseci igrao u Tondachu iz Bedekovčine, a zatim je munjevito prošao put od županijske do prvoligaške pozornice.

Bosec je prikupio već osam prvoligaških nastupa za Zaprešićane, ustalio se na poziciji desnog bočnog. I, kako stvari stoje, ne namjerava nikome prepustiti mjesto u prvih 11. Bosec je pun energije, neumorno nadire po desnoj strani, ima odličan centaršut. Poneka olako izgubljena lopta ne može narušiti opći dojam. A on kaže kako su Samir Toplak i Inter pronašli igrača za budućnost. Naravno, Bosecova je već i sadašnjost.

-Da mi je netko prije pola godine rekao da ću u novoj sezoni postati standardan u prvoligaškom klubu, ne bih mu vjerovao, započeo je Bosec.

A priča je krenula jednog lipanjskog dana. Inter je igrao u Bedekovčini prvu pripremnu utakmicu. Koju je obilježio još jedan Interov mladac, Ivan Mamut postigao je tada četiri pogotka za pobjedu 4:0. No, ovo je priča o Bosecu. Zaigrao je tada za Tondach, a Toplak i njegov stručni stožer odmah su uočili nadarenost plavokosog nogometaša.

-Ubrzo sam došao u Inter, priključio se pripremama. Naravno, razlika u odnosu na bivši klub je ogromna, ovo je najjača hrvatska liga. No, ja sam i ranije dodatno radio, imao više ciljeve. Ukazala mi se prilika i iskoristio sam je.

Bosec je u mladoj karijeri igrao na krilu i zadnjem veznom. Toplak ga koristi na desnom boku.

-Dobro mi ide, no svjestan sam da moram popraviti neke stvari, dalje učiti. Odnosi se to na kretanje, procjene, postavljanje. Nisam bio obrambeni igrač, ali želim svladati sve što je potrebno.

Prije nekoliko dana Bosec je odigrao važnu ulogu u pogotku kojim je Inter svladao Cibaliju. Antonio je poslao odličan centaršut, sudjelovao zatim Mamut, a Puljić sve okrunio poslavši loptu u mrežu. Nakon te pobjede, Inter je na ugodnom šestom mjestu.

-Plasman je u redu, možemo računati s mjestom u sredini tablice, petim, šestim. Sad smo tu, treba poziciju zadržati.

Ligaški raspored donosi velike izazove. Rijeka vani, pa Dinamo doma.

-U te utakmice možemo ući bez opterećenja. Nismo favoriti, no pokušat ćemo uzeti poneki bod. Rijeka je fizički najspremnija u ligi, ima niz pobjeda, jaka je. No, očekujem da na Rujevici dobro staanemo na terenu i pokušamo iznenaditi, zaključio je Antonio. (I. Pezelj)