Inter Zaprešić

MRMIĆ: NA POLJUD PO POZITIVAN REZULTAT

Datum objave: 16.12.2017

Ante Mrmić drugi je Interov vratar, ali istodobno i čuvar mreže na kojega se stručni stožer u svakom trenutku može osloniti. U prošloj sezoni prvi Interov vratar bio je Ivan Čović, ove sezone to je Krševan Santini, a Mrmić je zlatna pričuva koja uvijek može može odraditi posao na visokoj razini.

Prošle sezone Ante je branio na šest prvenstvenih utakmica i dvije u Kupu, ove sezone ušao je umjesto Santinija u domaćoj ligaškoj utakmnici s Rijekom, a branio je i na tri Kup-utakmice. Jedna od njih je i ovotjedna s Rijekom, kada je Inter na Rujevici pretrpio poraz 1:2. Ante priča:

-Na Rujevici smo se dobro branili, imali i vodstvo, ali Puljić nam je zabio efektan pogodak i brzo izjednačio, zaista je fantastično pogodio. Ubrzo su Riječani i poveli, a mi do kraja utakmice nismo uspjeli izjednačiti.

Zamolili smo Antu da nam malo približi svoj vratarski put

-Počeo sam u Varaždinu, tamo sam bio od sedme godine pa sve do seniora, do 19. godine. Zatim se klub raspao, ali upisao sam neke nastupe, među ostalim i u finalu Kupa 2011. godine, kada sam dobio 25 minuta u uzvratu protiv Dinama, koji je nas je svladao i osvojio Kup. Trener Varaždina u to je vrijeme bio Samir Toplak, koji mi je sada šef struke i u Interu.

Bio je Mrmić nakon Varaždina treći vratar Dinama, branio za Segestu, Zavrč i Bistru, a u Zaprešiću je dio prvoligaške konkurencije.

-Trener Toplak me pozna još iz Varaždina, ali putevi su nam se bili privremeno razdvojili. No, ponovno smo se susreli u Zaprešiću, gdje opet pokazuje da je odličan trener.

Kako Ante gleda na vlastiti status?

-Strpljivo čeksm svoju priliku. Branio sam na nekim utakmicama i vjerujem da će doći i moje vrijeme. Moram pritom naglasiti kako Krševan Santini ima fantastičnu polusezonu iza sebe, odlično je branio i idu mu sve pohvale.

Santinijevi problemi s ozljedom razlog su što će Mrmić, po svemu sudeći, braniti u nedjelju 17. prosinca na Poljudu, kada Inter, s početkom u 15 sati, gostuje kod Hajduka.

-Čeka nas sigurno teška utakmica, u kojoj će nam zbog crvenog kartona nedostajati Mazalović. No, smatram kako imamo fantastične igrače koji čekaju priliku i spremni su pokazati svoje pravo lice. Proljetos sam branio na Poljudu i primio šest golova, morali smo bolje odigrati, ali ovaj put na Poljud idemo po pozitivan rezultat.

Antin otac Marjan bio je vrhunski vratar, koji, između ostalog, ima i hrvatsku broncu sa  Svjetskog prvenstva 1998. u Francuskoj. Koliko mlađi Mrmić zna o očevim uspjesima?

-Bio sam tada malen, ali pratio sam, gledao naknadno i neke njegove nastupe. Ocu treba skinuti kapu za sve što je ostvario, bio je pravi sportaš i profesionalac, a ja se trudim da to slijedim. Danas je u stručnom stožeru Bešiktaša, svakodnevno se čujemo i uvažavam njegove savjete, zaključio je Ante. (I. Pezelj)