Inter Zaprešić

ANDRIĆ – KAPETAN OD FORMATA

Datum objave: 30.08.2018

Komnen Andrić u Zaprešić je stigao prije godinu dana. To vrijeme bilo je dovoljno da iskaže vrhunsku klasu, odvede Inter do mnogih lijepih rezultata, a odnedavno i predvodi našu momčad kao kapetan. Utakmica s Hajdukom (2:2) još jednom je potvrdila koliko Andrić znači Interu. Igrao je Komnen protiv Splićana izvrsno, upisao pogodak i asistenciju, što je bilo dovoljno da ga Sportske novosti proglase igračem cijelog 5. kola Hrvatski Telekom Prve lige. Podsjećamo, dva tjedna ranije i Karlo Muhar, nakon pobjede nad Goricom, doživio je istovjetnu počast, pa s ponosom možemo konstatirati kako je Inter u četiri odigrane utakmice, dvaput imao igrača koji je proglašen najboljim u kompletnom kolu.

Andrić se na početku razgovora osvrnuo na utakmicu s Hajdukom:

-Odigrali smo dobro, iako je bilo i pogrešaka. Ukupno gledajući, možemo biti zadovoljni i izvedbom i rezultatom. Hajduk ima problema, no radi se o kvalitetnoj momčadi. Nama je najvažnije da iz tjedna u tjedan rastemo i uigravamo se. Bilo je mnogo odlazaka i dolazaka igrača i trebalo je vremena kako bi se momčad posložila. Zato ćemo iz kola u kolo biti sve bolji.

Sve bolji je i Andrić, koji se bliži formi iz prošle sezone.

-Bio sam blizu transfera u inozemstvo i nisam prošao pripreme s Interom. Istina, trenirao sam individualno, ali to nije isto kao kad se radi s momčadi. Mislim da sam sada na 80 posto u odnosu na prošlu sezonu i potrudit ću se da poboljšam sve što je još potrebno. Drago mi je zbog činjenice da sam proglašen igračem kola, to je lijepo priznanje, ali važnije je to što je momčad protiv Hajduka odradila dobar posao. A moj učinak stigao je zahvaljujući upravo – cijelom timu.

Inter će u petak 31. kolovoza (20 sati) biti domaćin Rudešu, s kojim je zamijenjeno domaćinstvo.

-Znam da su Rudeš mnogi otpisali već uoči početka sezone, ali to nije ispravan način razmišljanja. Teren je taj koji sve pokazuje i na kojemu se sve odlučuje. Rudeš zaslužuje uvažavanje, ali smatram kako će se u petak ponajviše pitati nas. Moramo ispuniti sve zahtjeve trenera i u tom slučaju doći ćemo do pobjede, te sva tri boda ostaviti u Zaprešiću.

U tom Zaprešiću Andrić je istinski cijenjen. Kad je izlazio s terena za vrijeme utakmice s Hajdukom, publika je snažnim pljeskom nagradila kapetana.

-Iznimna mi je čast što samo kapetan u klubu gdje su igrali takvi asovi poput Modrića, Lovrena ili Ćorluke. Zahvalan sam treneru Toplaku na kapetanskoj vrpci, s njim imam zaista odličnu suradnju, a veliko povjerenje je obostrano. Jako me raduje i to što su gledatelji prepoznali moj rad, trud i zalaganje. Dok god budem u Interu trudit ću se da na svakoj utakmici dam najviše i svima u Zaprešiću uzvratim na najbolji mogući način, zaključio je Komnen.

Vidjet ćemo koliko dugo će još nositi Interov dres, ali dok je tu, Andrić je svakako razlog više za dolazak na zaprešićke tribine. Majstor nogometne igre, kapetan od formata! (I. Pezelj)