Inter Zaprešić

Andrea Ottochian, vihor s lijevog boka

Datum objave: 17.06.2016

Andrea Ottochian jedan je od igrača značajnog doprinosa u protekloj Interovoj sezoni. Nogometaš iz Rovinja, rođen 1988., u Zaprešić je stigao iz Cibalije i bio važna karika Žutih u osvajanju petog mjesta u Prvoj HNL.

Ottochian je zapaženo funkcionirao kao ofenzivni vezni, odigrao čak 35 prvenstvenih utakmica i postigao tri pogotka. No, svakako valja istaknuti i njegovih sedam asistencija, čime je podijelio status drugog asistenta cijele lige. Ispred njega bio je samo Marin Tomasov iz Rijeke, s devet asistencija.

Na početku priprema za novu sezonu Andrea kaže:

-Prošla sezona bila je stvarno uspješna i predstavlja nam snažan poticaj uoči novog prvenstva. U momčadi će biti promjena, otišao nam je najbolji strijelac lige Ilija Nestorovski, ali ne treba plakati, već s veseljem čekati nove utakmice.

Koliko ste zadovoljni vlastitim učinkom u Interovom dresu?

-Stalno sam igrao, bilo je i nekih padova u formi. Postigao sam tri pogotka, no imao sam i dosta asistencija. Očekujem da ću popraviti segment realitzacije i da će nova sezona biti još uspješnija.

Kako bez Nestorovskog?

-Takav strijelac nedostajao bi i Dinamu, ali klub radi na dovođenju odgovarajuće zamjene. Vjerujem da ćemo opet biti posloženi na pravi način.

Ottochian, vihor s lijevog boka, ovako formulira glavni cilj sezone:

-Primarno je izbjeći grč borbe za ostanak. Ne želimo stres oko očuvanja prvoligaškog statusa.

Ottochian i Inter prošle sezone taj su cilj elegantno ostvarili. Nema razloga da to ne ponove. (I. Pezelj)