Inter Zaprešić

JUNIORI OSVOJILI ALPAS KUP

Datum objave: 13.08.2018

 

U subotu su Interovi seniori slavodobitno (3:2) napustili Veliku Goricu, a dan kasnije naša juniorska momčad u istom je gradu trijumfirala i osvojila Alpas kup Trofej Turopolje 2018. Momčad trenera Tomislava Ceraja u finalu je bila bolja od Hajduka, pobjednik je odlučen udarcima s bijele točke.

Inter je u prvom poluvremenu bio bolji, ali do vodstva je došao Hajduk. No, kasnije je Pleić izjednačio i pristupilo se izvođenju jedanaesteraca. Inter je bio uspješniji  rezultatom 4:1, a naš vratar Marin Topić obranio je dva udarca s bijele točke. Topić je proglašen i najboljim vratarom turnira, dok je nagradu za najboljeg igrača dobio još jedan Interov igrač, Josip Budimir.

Turnir je imao međunarodni karakter, igralo je devet momčadi. Inter je u skupini najprije svladao Dinamo (nije bio u najjačem sastavu) 2:0, potom remizirao (1:1) sa slovenskom momčadi Bravo, da bi u polufinalu rezultatom 3:0 nadvisio mađarski Haladas. Potom je na red došlo finale, trijumf protiv Hajduka i osvajanje turnira, čime je naša momčad na odličan način najavila predstojeću sezonu. Također treba napomenuti da zbog reprezentativnih obaveza u momčadi Intera nije bilo Rešetara i Ljubića.  (I.P.)