Inter Zaprešić

Odlično proljeće kadeta!

Datum objave: 14.04.2017

Nakon 6 pobjeda i dva remija u proljeće, naši kadeti su pokazali da su stvarno talentirana selekcija i zato smo ih odlučili malo pobliže predstaviti. U završnici sezone žele doći i na peto mjesto što je stvarno hvale vrijedan uspjeh. U nastavku teksta imamo dojmove trenera Tomislava Ceraja o sezoni kao i paralelni intervju sa kapetanom kadeta Martinom Vidakom i najboljim strijelcem Dominikom Rešetarom.

Trener Tomislav Ceraj o dosadašnjem dijelu sezone

Što se tiče dosadašnjeg dijela sezone jako smo sretni i zadovoljni. Ostvarili smo jako dobar rezultat i nalazimo se u situaciji da budemo na kraju među pet najboljih ekipa 1.HNL-a kadeta, a koja je jako zahtjevna i igra se pravi i ozbiljan nogomet. Moram naglasiti da smo dobivanjem terena s umjetnom travom, znači dobivanjem boljih i kvalitetnijih uvjeta za rad napredovali u svim segmentima. U rezultatskom smislu, a i u igračkom jer igramo brži i moderniji nogomet. Kao momčad djelujemo uigrano i kompaktno pa se i samim time diže i individualna kvaliteta  što mene posebno veseli kao trenera i daje mi dodatan poticaj za rad. Ne bih htio nikoga od igrača izdvojiti jer su različite pozicije u ekipi, a svi su bitni. Također su i bitni igrači koji ulaze sa klupe jer i oni daju svoj obol uspjehu ekipe. To su sve odlični dečki koji svoje obaveze prema školi i prema treningu odrađuju maksimalno, te roditelji mogu biti ponosni na njih. Na kraju moram naglasiti činjenicu da u proljetnom djelu nismo izgubili utakmicu, već smo od mogućih 24 boda osvojili 20. Smatram da u tom uzrastu ima igrača koji bi mogli kroz neko dogledno vrijeme participirat u našim seniorima, naravno uz kvalitetan rad i upornost.

 

Paralelni intervju Martin Vidak i Dominik Rešetar

Kako ste se odlučili za nogomet?

MARTIN: Još kao klinac sam počeo se loptati i tako me djed odveo na trening kod Rau-a Franje i tako je sve počelo.

DOMINIK: Nogomet je bila neizbježna stavka života svakog klinca, pa tako i mojeg. Privlačio me i nagovorio sam roditelje da me prijave. Zahvalan sam im na svemu što mi pružaju.

Koji su vam nogometni uzori?

MARTIN: Moji nogometni uzori su Andres Iniesta i Ronaldo,ali "El Fenomeno".

DOMINIK: Nogometni uzori su mi Eduardo da Silva i Ilija Nestorovski.

Koliko ste zadovoljni dosadašnjim rezultatom ekipe?

MARTIN: Svi smo jako sretni ovim šestim mjestom koje sad držimo, ali po meni smo trebali imati barem još 5-6 bodova više.

DOMINIK: Jako sam zadovoljan dosadašnjim rezultatima ekipe. Držimo visoko 6 mjesto, moje je mišljenje da novi uvjeti koje imamo sigurno pridonose pomicanju prema vrhu tablice gdje nam je i mjesto. Sami pokazatelj toga je to što smo u proljetnom dijelu bez poraza.

Kako Vam se iz prve ruke čini kadetska prva HNL?

MARTIN: Liga je jako kvalitetna i jaka, svako svakog može pobijediti, to se vidi i po rezultatima.

DOMINIK: Kadetska prva HNL je iznimno teška i u njoj nema lakog protivnika. Svaka utakmica je izazov za koji se treba dobro pripremiti. Isto tako je jako zahtjevna i mislim da je dobro za mlade igrače da osjete tu atmosferu poluprofesionalizma. Iznimno sam sretan što imam tu mogućnost.

Kako vam se sviđa novi umjetni teren?

MARTIN: Teren je stvarno odličan, uvjeti za rad su nam jako poboljšani, mislim da je odluka kluba na građenju takvog terena stvarno dobra odluka.

DOMINIK: Umjetni teren je nešto što je trebalo našem klubu. U Interu sam već 3. godine i ovi uvjeti su iznimno napredovali u odnosu na one koji su bili kad sam došao ovdje.

Nekoliko riječi o treneru Tomislavu Ceraju?

MARTIN: Pa prije svega je dobra osoba, kao trener je stvarno odličan, uvijek ti je spreman pomoći, možeš ga uvijek pitati za savjet, jedan od boljih trenera koji me je vodio.

DOMINIK: Tomislav Ceraj je odličan trener i zadovoljstvo mi je što mogu učiti od njega. Čvrsto se trudi da napredujemo, prvenstveno kao osobe, a zatim kao igrači. Radi na tome da nam ukaže na naše slabosti i da ih pokusa istrenirati. Snažan je motivator, i uvijek nas uspije "napaliti" na protivnika. Uvijek drži dobru atmosferu u svlačionici.

Dali se družite kao ekipa i izvan terena?

MARTIN: Pa dosta slabo se družimo izvan terena, zbog toga što je puno nas iz Zagorja i Zagreba, ali se čujemo svaki dan.

DOMINIK: Prijatelji smo na terenu i izvan njega i mislim da je to velika odlika jedne ekipe. Između nas nema zasebnih klanova, svi smo kao jedno. Dogodi se tu i tamo neka svađa na treningu, ali to se brzo riješi.

Koji je vaš najbolji dio igre, a na čemu trebate još poraditi?

MARTIN: Po meni najbolji moj dio igre je tehnički dio, igra prema naprijed, smisao za igru, a trebam poraditi još na fazi obrane.

DOMINIK: Mislim da su mi fizička snaga i završnica najbolji dio igre. Mlad sam i ima puno mjesta za napredovanje, ali mislim da bi najviše trebao poraditi na završnici glavom i udarac lijevom nogom.

 I za kraj poruka klincima mlađim od sebe?

MARTIN: Poručio bih djeci da se nastave baviti sportom zato što upoznaješ svaki dan nove ljude te sklapaš nova prijateljstva.

DOMINIK: Nikad nemojte odustati od svojih snova. Predanost i marljivi rad će se uvijek isplatiti.