Inter Zaprešić

Ekipa djevojčica odradila prvi trening

Datum objave: 13.03.2017

Djevojčice su se skupile i odradile prvi trening pod paskom našeg koordinatora Stipe Brnasa i trenerice Mihaele Gurdon-Bašimamović. Prvi trening je protekao u odličnoj atmosferi. Cure su se zabavile,a neke od njih i naučile nešto novo. Sve informacije o priključivanju ženskoj ekipi možete dobiti na mail skola.nogometa@inter.hr ili na broj telefona tajnika škole 098 736-651

U nedjelju 12. ožujka NK Inter-Zaprešić otvorio je novu stranicu u svom djelovanju. Naime, toga dana održan je prvi trening ženske sekcije našeg kluba.

Pod vodstvom trenerice Mihaele Gurdon Bašimamović okupilo se 11 djevojčica, u rasponu od 2002. do 2009. godišta. Značajno poboljšanje infrastrukture našeg kluba, kao što je stavljanje u funkciju novih terena, dovelo je i do ovog važnog iskoraka.

Mihaela Gurdon Bašimamović, nekad poznata nogometašica (reprezentativka), kasnije i istaknuta sutkinja s međunarodnim rangom, prezentirala nam je planove rada s mladim nogometašicama. One će do ljeta trenirati i odigravati prijateljske utakmice. A od jeseni naša ekipa (uzrast od 9 do 13) godina uključit će se u ligaško natjecanje.

Među djevojčicama koje su se odazvale na prvo okupljanje, neke su već organizirano trenirale s dječacima u drugim klubovima. U tijeku su razgovori s profesorima u osnovnim školama Antun Augustinčić, Ljudevit Gaj i Šenkovec, kako bi se proširila baza djevojčica koje se u našem klubu žele baviti nogometom. Gurdon Bašimamović kaže:

-Potrebno nam je barem 15 djevojčica, treninzi su zasad dvaput tjedno, s mogućnošću povećanja i na tri tjedna treninga. Na početku radimo na osnovama nogometa, kasnije će uslijediti nadgradnja. Ovog proljeće želimo odigrati utakmice s limačima, a imam dobre odnose s nekim ženskim klubovima, s kojima bismo također mogli dogovoriti prijateljske oglede.

O pokretanju ženskog nogometa u NK Inter, trenerica naglašava:

-To je jako pozitivno, ideja je odlična. Vidjet ćemo kako će se odvijati događaji, ali vjerujem kako će ovaj korak pridonijeti ženskom nogometu u nas.

Nama ostaje poželjeti djevojčicama i trenerici uspješan rad i dobre rezultate! (I. Pezelj)