Inter Zaprešić

25. GODIŠNJICA OSVAJANJA KUPA

Datum objave: 23.06.2017

Danas, 23. lipnja, NK Inter-Zaprešić obilježava 25. godišnjicu osvajanja Kupa Hrvatske. Bila je to prva nogometna sezona u samostalnoj Hrvatskoj, a naš klub, koji se tada zvao INKER, osvojio je pehar namijenjen najboljem u Kupu Hrvatske.

Inter je u četvrtfinalu bio bolji od Osijeka, a u polufinalu elimnirao Croatiju iz Đakova. U finalu je čekao Dinamo (tada HAŠK Građanski), koji je važio za izrazitog favorita. U prvoj finalnoj utakmici, odigranoj 16. lipnja 1992. u Zaprešiću, rezultat je glasio 1:1. Strijelac za Inter bio je Živković, za Dinamo Adžić. Uzvrat na maksimirskom stadionu upriličen je 23. lipnja 1992., a naša momčad upisala je pobjedu 1:0, pogotkom Kasumovića. Na taj način zaprešićki klub ostvario je uspjeh za sva vremena i danas se s ponosom prisjećamo događaja od prije četvrt stoljeća.

Inter je vodio odlični trener Ilija Lončarević, a momčad je u prvom hrvatskom prvenstvu osvojila četvrto mjesto. Te sezone za Inter su igrali:

Bronić, Antolić, Živković, Kasumović, Soldo, Brnas, Jurčić, Perković, Čalo, Šorgić, Miletić, Lučan, Knez, Cvjetković, Pavić, Marjanović, Vidak, Joksović, Čaleta, Kučko, Brlek, Omrčen-Čeko, Rumbak i Berc. (I. Pezelj)