Danas potpisao Marko Vukčević

Datum objave: 11.01.2018

Marko Vukčević najnovije je Interovo pojačanje. Crnogorski nogometaš rođen je 1993. godine u Podgorici, a već je i dosadašnji dio njegove karijere vrlo zanimljiv. U Zaprešić je stigao iz Budućnosti, koja mu je i matični klub, ali imao je još klupskih angažmana. Marko priča:

-Da, počeo sam u Budućnosti, s njom osvojio naslov prvaka i Kup, a potom 2013. prešao u ljubljansku Olimpiju. Tamo sam proveo dvije godine, pa otišao na posudbu u novosadsku Vojvodinu. Zatim sam se vratio u Olimpiju, a prošlu jesen odradio opet u Budućnosti. Igrao sam dosta, ali ne koliko sam želio, nije to bilo to. I evo me sada u Zaprešiću.

Vukčević ima zapažen staž u mladim crnogorskim selekcijama, a 2015. upisao je i zasad jedini nastup za A reprezentaciju. U selekciji 'do 19' nosio je kapetansku vrpcu...

-Drago mi je što sam došao u Hrvatsku koja je u nogometnom smislu dosta ispred Crne Gore. Dobio sam informacije o novoj sredini, znam da je Inter klub u kojem vlada obiteljska atmosfera, Zaprešić miran i ugodan grad. Naravno, i prije sam dosta znao o hrvatskom nogometu, reprezentaciji, Dinamu, Hajduku... Čuo sam i da je hrvatska liga dosta 'tvrda'...

U toj ligi Inter je na petom mjestu.

-Lijepo je to. Koliko vidim, ekipa je dobra i nema razloga da to peto mjesto ne zadržimo.

Marku je primarna pozicija na desnom krilu.

-Tu sam najjači, iako mogu pokriti i pozicije na desnom beku, odnosno lijevom krilu.

Od Interovih nogometaša ranije je čuo za Regana i Andrića, koji su nastupali u srpskoj ligi, ali brzo će upoznati i ostale suigrače.

-Želim što bolje igrati u Interu, a jednog dana cilj mi je zaigrati u nekoj još jačoj ligi.

No, tek je došao, ima vremena za nove transfere.

-Jedva čekam prvo proljetno kolo. Znam da igramo protiv Slavena Belupa. Čuo sam za taj klub, potrudit će se što bolje upoznati prvog suparnika. Pa da u nastavak prvenstva krenemo kako treba, zaključio je Vukčević. (I. Pezelj)